Leléptek a kölcsönkért felszereléssel – érdemes bérlésnél is körültekintően eljárni!

Fotó: Czettele Győző/Facebook

Nem csak a kocsi csomagtartójából, szállodából, fotóstúdióból, fesztiválokról, kiállításokról, rendezvényekrőlvonaton, Forma1-ről és Olimpiáról tűnhetnek el nyomtalanul értékes fotós homik. A kölcsönadással, bérléssel is bánjatok óvatosan!
Most épp egy bérlő lépett le az egyik koléga teljes felszerelésével fizetés nélkül, ezért a nyilvánossághoz fordult, hogy a holmija előkerüljön. Segítsetek neki, hátha pont ti futtok össze vele valahol.

Mindenre írjatok elérhetőséget!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Sokat foglalkoztam már a blogon a kölönféle helyzetekben ellopott felszerelésekkel, ezekkel kapcsolatban sok tanácsot is megfogalmaztam már a blogon, amiket érdemes mindenkinek észben tartania.
A legújabb tanulsággal egy friss Facebook felhívás szolgál, amiben egy felszerelését kölcsön/bérbeadó kolléga panaszkodik, hogy a bérlő előbb csak fizetni nem tudott, aztán meg teljesen eltűnt a teljes felszereléssel.

Legyen gyáriszám listátok!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Matthew Schultz/Flickr

Talán sokak szerint mondani sem kell, de mégsem lehet eleget ismételni, hogy ilyen helyzetekkben különösen fontos szerződést írni, vezetni a termékek gyári számait, ellenőrizni az illető személyazonosságát, meg ha lehet eleve inkább csak ismerősökkel üzletelni, vagy még inkább nem kölcsönadni a holminkat. Ha pedig már megtörtént a baj, akkor a hatóságokhoz fordulni.

Érdemes mindenkinek óvatosan eljárnia saját holmijával és különösen figyeljetek rá, ha a használt piacon az alábbi holmik jönnének szembe veletek!

Czettele Győző felhívása:

Egy bérlő hosszútávra elvitt rendszeresen sok eszközt (sokkal többet, mint ami a listán szerepel), sok adósságot halmozott fel, rengeteg pénzel tartozik.
Emellett nála van 3 millió Forint értékű technikám is. Amit nem hajlandó visszaszolgáltatni nekem, többszörös felszólításra se. Már fel se veszi a telefont, üzenetekre se válaszol. Se Facebookon, Telefonon, Emailben, SMS-ben, Instán, sehol. 2020 év végén kellett volna mindent visszaadnia, aztán még ráhúzott egy hetet, mindenféle ürüggyel és eltűnt. Kint tanul külföldön de most covid miatt nincs oktatás s itthon van. Attól félek már eladta az eszközeimet, ha igen, remélem még csak itthon s nem kint. 2020. November, December vagy 2021. Januárjában is megtörténhetett már az eladás, mert ezek az eszközök már az óta nála vannak.
Arra szeretnélek kérni titeket, ha találkoztok az alábbi eszközökkel valahol adok-veszekben, (vagy netán munka közben) mindenképp szóljatok nekem, kérlek! Ha esetleg valaki már megvette, az se féljen, vissza fogja kapni érte a pénzt s bátran szóljon nekem, mert ez súlyosabb bűncselekmény a részéről, ha a lopott holmikat már el is adta, ez fontos bizonyíték lenne nekem.

Íme a lista:
– Sony A7III kamera , SN: 3944873, Gysz: S0139448730
– Sony A7RIV kamera, SN: 3783431, Gysz: S013783431F
– Sigma MC-11 Canon EF adapter, SN: 51936174 vagy 52899024
– Sigma art 24-105 (Canon) objektív, SN: 52464738
– Tamron 17-28mm (sony e) objektív, SN: A046SF
– SmallRig Cage + Top Handle
– 2db SanDisk Extreme Pro 128GB
– 6db Sony kamera akksi (+2db töltő)
– 2db Fotós táska

Előre is köszönöm,
Czettele Győző
06202077940
cz.gyozo@gmail.com

Ti jártatok már hasonlóan? Írjátok meg kommentben a blog Facebook oldalán!

 

Kedves Ismerőseim!
Most segítségért fordulnék hozzátok.
Egy bérlő hosszútávra elvitt rendszeresen sok eszközt (sokkal…

Posted by Czettele Győző on Saturday, 16 January 2021

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!