A Sziget Fesztiválon is vigyázzatok a holmitokra!

Fotósok a Sziget 25. születésnapi buliján
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nemrég a Hungaroring Sajtóközpontjában történt hétvégi lopásról írtam és nem akarnék újabb hasonló témát előrángatni. Viszont az aktualitás miatt muszáj írnom erről is. A Sziget Fesztivál,  ahol szintén ajánlott figyelni az értékekre. A nagy tömegben akár vélelenül éppúgy lába kelhet valaminek, mint ahogyan az alkalom szülte tolvajok is bármikor lecsaphatnak.

Míg a Hungaroringen egészen mostanáig nem történt a hétvégihez hasonló lopás, addig a Sziget Fesztiválról nagyjából a kezdetek óta keringenek mindenféle történetek, hogy kitől mit loptak el. Viszonylag rendszeres, hogy a Sziget sajtóközpontjában különféle üzenetek lógnak a falon, felhívva a figyelmet, hogy ki milyen eltűnt eszközét keresi.

Olyan történetekkel is bőven találkoztam, hogy valakinek sörözés közben a VIP-ben lopták ki a fényképezőgépét a lábánál heverő táskájából. De az extrémebb történetek közt olyanok is szerepelnek, hogy valakinek felvágták a sátrát, hogy elemeljenek belőle valamit.
Természetesen, akárcsak a Hungaroring, a Sziget szervezői sem vállalnak semmilyen felelősséget a magukra hagyott értékekért. A sajtóközpontban ők is biztosítanak zárható szekrényeket (jóval kisebbeket, mint a Hungaroringen), illetve a Sziget csomagmegörzőit ajánlják az értékes holmik tárolására.

Aki csak szórakozni megy a fesztiválra, annak valamivel könnyebb lehet a helyzete, hiszen nem feltétlenül szükséges nagy értékeket magával vinni. Viszont aki munkaként megy fesztiválokra, az akár hasonlóan komoly felszerelést is vihet magával, mintha Forma1-et fényképezne.

A korábbi bejegyzésemben ajánlott tanácsokat most is ajánlom mindenki figyelmébe, hogy a lehető legkisebbre minimalizálja a kockázatot.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontosak a megfelelő elővigyázatosságok:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!