Megloptak két fotóst a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Kaiser Erika munka közben – az ellopott objektívvel
Fotó: Skuta Dávid/CarsAndGirls.hu

Igen drága fotós holmiknak kelt lába a Hungaroring fotós szobájából a hétvégén. Az ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tettek a rendőrségen. Ti viszont legyetek mindig még óvatosabbak a fotó felszerelésetekkel, hogy ne járjatok hasonlóan!

 

És persze érdemes nagyon alaposan eljárni a használt holmik vásárlásakor is, mert könnyen belefuthattok a meglovasított holmikba akár a használt piacon is.

 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő elővigyázatosság:

Legyen gyáriszám listád!
Részletekért katt a képre!

Kaiser Erika posztolta a Facebookon, hogy a Magyar Nagydíjon tegnap két fehér Canon teleobjektívet is elloptak tőle. Lába kélt egy Canon EF 70-200/2.8 L IS USM II és egy Canon EF 300/2.8 L IS USM objektívnek.
Leírása szerint az utolsó napon történt a lopás. Már a több napos munka után hulla fáradtan csomagolt a futam végén a fotós teremben. Az asztaláról tűntek el nyom nélkül az objektívek.

Idő közben még egy ellopott objektívről érkeztek hírek. A Getty Images fotósának Canon EF 600/4 L IS USM objektívét szintén ellopták. Ő a fotós szobában a munka asztal alatt hagyta teléjét, innen tűnt el nyomtatlanul.

Minden holmira írjatok elérhetőséget!
Részletekért katt a képre!

Sajnos nem először kell ilyen esetekről írnom a blogon. Szörnyű, de megesik, hogy még fotósok is lopnak egymástól. Különösen az ilyen nagy rendezvények zsúfolt helyszínein. Pláne az utolsó napon szokott sok minden eltűnni a nagy forgatagban – akár tolvajok miatt, akár csak figyelmetlenségből. Akár véletlenül is előfordulhatnak keveredések, de három ekkora objektív aligha marad valakinél csak úgy szándékosság nélkül. Sajnos a lopások sem elég ritkák. Olimpiákon is (itt még videófelvétel készült róla, hogyan dolgoznak a tolvajok), illetve más hasonló rendezvényeken is gyakran eltűnnek kisebb-nagyobb, olykor nagyon nagy értékek is.
A Forma-1 Magyar Nagydíjakról eddig még nem hallottam hasonló incidensről és a Hungaroring Sajtóosztálya sem tud róla, hogy hasonló történt volna korábban a magyar pályán. A motorsport körökben dolgozók viszont sorra mondják a hasonló történeteket a külföldi futamokról. Főleg Barcelonában és Monzában sajnos el szoktak tűnni nagytelék és fényképezőgépek.

Ne hagyjatok értéket a csomagtartóban
Részletekért katt a képre!
Fotó: Tom Gralish/Inquirer

Minden ilyen komoly trauma, különösen, ha a fotósnak magának kell megfizetnie a kárt, illetve az eszköz pótlását (ami még céges felszerelés esetén is könnyen előfordulhat, hiszen a céges munkaeszközért is anyagi felelősséggel tartozol).

Legyetek körültekintőek és tegyétek meg a fent említett elővigyázatossági lépéseket!

A fotós Facebook posztja:

// ELLOPTÁK! //

Olyan jól indult. Olyan jó hétvégém volt most a Hungaroringen. Úgy éreztem, hogy a szokásosnál többször voltam jókor jó helyen. Ügyes voltam, majdhogynem elégedett. De aztán… az utolsó pillanatban is haza lehet vágni az egészet, amikor már 4 nap után, hullafáradtan menne haza az ember, de az asztala majdnem üres.
Két objektívem tűnt el vasárnap, ellopták.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM – gyáriszám: 4920006927
Canon EF 300mm f/2.8L IS USM – gyáriszám: 44880

Drága hétvége volt 🙁
A rendőrségi feljelentést természetesen megtettem.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!