Top 10 sztori a blogról 2013-ból

2013Ilyenkor év végén szokás minden évben (2011, 2012) némi önelemzős visszatekintést készíteni a blogon, hogy egy kicsit összefoglaljam az év történéseit.

Az év során szinte végig havi húszezer feletti egyedi látogatója volt a blognak, összesen pedig jóval több, mint fél millióan (615 ezer) olvasták az írásaimat, ami nem rossz eredmény ahhoz képest, hogy egyedül szerkesztem (néhány ismerős és rendszeres olvasó segítségével, akiknek így névtelenül ezúton is köszönök mindent).
Több átlagon felüli látogatottságú nap is volt az elmúlt évben, de az abszolút csúcsot egyértelműen a tiszavirág gyilkos motorcsónak jelentette. Mivel az Index és más hír oldalak is megírták, így majdnem egy nap alatt annyian nézték meg, mint máskor egy hónap alatt olvassák a blogot (pedig az sem kevés).

A második legolvasottabb írás a Kevin Carter haláláról és a híres keselyűs képről, illetve az ezek körüli félreértésről szóló írás volt, de egy másik korábbi ilyen témájú írások is top 10-ben volt, csak az nem idén született, ezért kimarad az alábbi felsorolásból.
A régebbi írások közül még mindig népszerű téma volt Debreczeni Zita munkássága ahogy az ingyen fotózás, a kizsákmányoló fotópályázatok és az egyéb hasonló szakmai kérdések is.

Jöjjön a top lista a 2013-as írásaimból:

  1. Mennyi bírságot ér meg egy kis tömeges kérészmészárlás?
  2. Kevin Carter nem a keselyűs kép miatt lett öngyilkos
  3. A profi fotóssá válás rögös útja és a szakma helyzete – infografika
  4. Ajánlok egy olcsóbb fotóst – ő bármit örömmel vállal igazán olcsón
  5. Fontos ítélet született: tilos neten talált képeket használni
  6. Mellek, tapizás, részegen fetrengés – a bulifotós, akinek a hányás hiányzik leginkább az életművéből
  7. Szülés a kórház előtt, amit a fotósdmegörökített
  8. Képtolvajok leggyakoribb alaptalan mentségei
  9. Csalásért bukta a díjat – kizárták a National Geographic nyertest
  10. Sajtó bojkott a Press(er)ió ellen – ne fotózd az LGT-t!

+1: Vendégposztom az AppleBlogon: fotóriporterek és a mobilfotózás

Írd meg, hogy neked mi volt a kedvened?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!