Mellek, tapizás, részegen fetrengés

Ugráló mellek AnimGIF
Fotó: László Loren/Mais Monsieur
MaisMonsieur-bulifoto-photoLaszloLoren

Fotó: László Loren

“Ezek a mai fiatalok!” talán ez a felkiáltás még annál is időtállóbb, mint hogy “Bezzeg az én időmben…!” Nem is csoda, hogy ennél a témánál ezek rendszeresen előkerülnek, persze legalább annyian vannak, akik kúlnak tartják, mint ahányan fintorognak László Loren képein.

Komoly műelemzésbe és művészettörténeti fejtegetésbe nem megyek bele, meghagyom neked, írd meg kommentben. Számomra vicces egymás alatt látni a dicsérő és az elégedetlenül fintorgó kommenteket a Facebook megosztásokban, ezért gondoltam, hogy egy bejegyzést talán megér nálam is.

LaszloLoren-bulifoto-werk-photoIndexVideo

Loren így bulizik

Loren egy képe már megihletett úgy másfél éve. Akkor is hasonló volt a fotó témája, bár valamivel visszafogottabb volt. Akkor is arról írtam, hogy a bulvárral mindent el lehet adni. Most is nagyjából erről írok. Mint az Index Velvet cikke fogalmaz: “végre Magyarországon is kezdik kapiskálni, mivel lehet felkelteni az emberek érdeklődését […] a végeredmény akkor a legsikeresebb, ha mellek is szerepet kapnak.”

Az “eladni” kívánt termék meg ezúttal Loren fotói, és az azt közlő blog: “László Loren Mais Monsieur névre hallgató fotóblogja, ami azzal vált olvasottá, hogy mindenféle túlzott finomkodás nélkül mutatja be a jó kedélyű budapesti fiatalokat, ahogy esténként elmennek randalírozni a városba buli címén.”
Loren egyébként nem tartja magát művésznek, nem is fotósként tervezi a jövőjét, csak szórakozásból fényképezi a bulikat, mert élvezi.

Nézd meg blogján a képeit, és a Spottr tavalyi válogatását. A hétvégi blogszületésnapról és az átlagos mai bulik hangulatáról és a hipszter bulifotósról az Index videója mesél.

Kiegészítés: a téma többekben felvet néhány személyiségi jogi gondolatot, például hogy mennyire etikus, vagy jogszerű részeg és/vagy magatehetetlen emberek fotózása, illetve a képek publikálása.

Readers Comments (5)

  1. “Loren egyébként (a cím ellenére) nem tartja magát művésznek, nem is fotósként tervezi a jövőjét, csak szórakozásból fényképezi a bulikat, mert élvezi.”  ez szerintem nagyon fontos. A videó alapján sincsen magától elszállva, egyszerűen csak azt csinálja, amit szeret. A képek szerintem (hazai szempontból) egyediek, és jól bemutatja egy bizonyos réteg (és nem a maifiatalok) szórakozási szokásait. Aztán vannak az “ilyet én is tudok” “ilyen képeim nekem is vannak” kommentek. Lássuk, mutasd meg, csináld! 
    …és be kell vallani, ha nem is az összes, de igenis vannak nagyon jó képei. 

  2. Fotózni egyfajta hatalom. Olyan hatalom amellyel utazhatsz az időben és megmutathatod a múlt egy nagyon pici szeletét úgy, ahogyan Te láttad. Biztosan ez a legjobb módja? Szerintem nem.

  3. Szerintem rendben van, hogy ilyet fotóz, akinek nem tetszik, ne nézze.

    Vegyük észre: Ezek nem a gólyatáboros lefotózomafélmeztelencsajt típusú képek. 

  4.  Nem teljesen újszerű dologról van szó. http://designpumpa.blog.hu/2011/03/02/billy_monk_azok_a_sulyos_60_as_evek
    Mint korlenyomat azonban érdekes lehet és az igaz, hogy ennyire direktben nem csinálta eddig MO-n senki, tudomásom szerint.

Comments are closed.