Szülés a kórház előtt, amit a fotós megörökített

Emily Robinson

Szülés a parkolóban – Fotó: Emily Robinson

A szülés mindig csoda, különösen, ha a dolgok nem egészen a szokásos módon történnek. Miamiban nemrég a kórház bejáratánál jött világra egy baba, amit egy fotós meg is örökített, a képek pedig bejárták a világot.

A PetaPixelen publikált történet főszereplője a Miamiban élő fotós, Emily Robinson. Ő az Amerikában egyre népszerűbb műfajra, a szülés fotózásra szakosodott. Gyermeket váró párok felkérésére van jelen a szülőszobában és megörökíti a babák első pillanatait. Hozzászokott már a szülés nem mindennapi mozzanatainak megörökítéséhez kórházban és otthonszülésnél is, de most mégis valami olyat fotózott, amivel eddig nem találkozott.

Emily Robinson

A ráeszmélés pillanata – Fotó: Emily Robinson

A történet valójában három fotóst is érint, mivel Robinsont egy fotós pár, Joe és Amy Beth Cavaretta kérte fel. Mindketten hivatásos fotósok, de fel sem merült bennük, hogy majd ők megoldják az emlékképek készítését. Tudták jól, hogy ezekben a pillanatokban mással lesznek elfoglalva, és ennek ez is a rendje, így második gyermekük születésének megörökítésére felkértek egy ilyen területen dolgozó fotóst.
Mikor Robinson megtudta, hogy a várandós anya jól viseli a fájdalmat és a párnak már az első szülése is gyors lefolyású volt, úgy döntött, hogy velük tart a kórházba menet, még mielőtt a vajúdás megindulna.

A dolgok azonban váratlan fordulatot vettek, mivel a szülés a vártnál is előbb indult meg. A huszonöt perces autóút végére a baba már készen állt világra jönni. Az asszony nem esett kétségbe, megőrizte hidegvérét, amiben persze az is segített neki, hogy egy bába fogadta a kórház parkolójában, hogy bekísérje. Az épületbe viszont már nem sikerült bejutniuk, mivel még a parkolóban jártak, mikor az asszony egy oszlopnak támaszkodva érezte, hogy előbukkant a baba feje. A férj kerített egy tolókocsit, míg a bába tartotta a gyerek fejét az anya lábai között.

A fotós pedig megörökítette a nem mindennapi szülést, amire a parkolóban került sor. A kórházba már a 3.28 kg-os újszülött Sienna Grace Cavarettával a karján lépett be a házaspár. Mint Robinson fogalmaz: “Először láttam olyat, hogy a kismamát befelé tolják a kerekesszékben a kórházba, miközben a karján tartja újszülött gyermekét.”

A nem mindennapi szülésről készült képek Emily Robinson blogján megtekinthetők.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!