Ajánlok egy mindenkinél olcsóbb fotóst

RobotFotos-portre-KecskemetiDavid-werk001-photoSimonJudit

Werk fotó: Simon Judit

Van, hogy az alkudozás már sértően kis munkadíjról szól, amiért nem éri meg fotózni. Ilyen esetekre van egy remek fotós, akit nyugodtan ajánlhatsz magad helyett. Bármikor örömmel vállal minden munkát, pofátlanul alád megy árban és mégsem haragszol meg rá, sőt ő sem sértődik meg semmin.

Más hagyományos állásban, ha felvettek jobbára évek, vagy akár évtizedek is eltelnek bértárgyalások nélkül. A fotósoknál viszont lényegében napi rutin árajánlat kérésekre válaszolni, és egyre inkább alkudozni a (jobb esetben) potenciális megrendelőkkel.
Olykor a vita során már-már sértően alacsony összegeket ajánlanak. Sőt egyre többen elvárnák, hogy ingyen dolgozz és még örülj is a lehetőségnek, de amikor már komolytalan, párszáz forintos órabért ajánlanak, akkor általában véget ér a tárgyalás.

Ezekre a helyzetekre van évek óta egy nagyon jó mondata Kecskeméti Dávid barátomnak/kollégámnak:

“A Deák téri aluljáróban az automata 800 forintért 0-24 óráig fogad ügyfeleket és időpontot sem kell vele egyeztetni.”

RobotFotos-portre-KecskemetiDavid-werk002-photoSimonJudit

Werkfotó: Simon Judit

Ez a gondolat Dávidot annyira megihlette, hogy lassan három éve egy nap komoly divatfotózást szervezett az automatához. Ebben persze inkább csak szervezőként vett részt az ötletgazda, mint fotósként, hiszen a fotók készítője a Deák téri automata volt. Dávid vidáman emlékszik vissza a fotózás napjára. Azt mondja, közel egy normál fotózás díját magával vitte 200-asokban, de a több marék apró így sem fogyott el, mire végeztek. Azóta is jó szívvel ajánlja mindenkinek, aki olcsó munkaerőt keres.

Érdemes megnézni a blogján a teljes anyagot, szerintem igazán izgalmas ötlet:

Te jutottál már arra a pontra, hogy a robotfotóst kelljen ajánlanod?

Egy megbízható referencia:

RobotFotos-portre-photoKecskemetiDavid

Fotó: Deák téri automata

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!