Tíz érv, hogy miért ne írj blogot

InPhoto Blog helyett ezentúl InPhoto Archive

InPhoto Blog helyett ezentúl InPhoto Archive

InPhotoBlog-end-reasonsTöbb olvasó is érdeklődött nálam, hogy mi történt az InPhoto Bloggal, mert már megint nem frissül egy jó ideje. Nos íme a szerző válasza. Elég elkeserítő hangulatot fest, ami akár el is tántoríthat a blogolástól, de ha nem hagyod magad eltántorítani, akkor is érdemes ismerni, hogy ő milyen gondolatokkal küzd, hogy te könnyebben találj más irányt magadnak.

A bloggazda RC-vel már viszonylag alaposan kitárgyaltam, hogy a korábbi blog törlés, majd visszamentés után most miért döntött megint úgy, hogy nem folytatja a blogolást. Mivel az olvasóim sorra érdeklődtek, gondoltam megszólaltatom őt a témában, hogy maga válaszolhasson, hogy 4177 blogbejegyzése után most egy utolsó utánival.

A mellékelt gyászos képen annyira alaposan összegezte a válaszát, ami egyébként elég jól egybe vág a legtöbb az övéhez hasonló módon felfüggesztett és/vagy megszűnt oldal üzemeltetőjének véleményével, hogy ehhez nincs is nagyon mit hozzátenni. Viszont bemásolom ide szövegesen is, mert fehér alapon feketével talán jobban olvasható, mint fekete alapon fehér/pirossal.

Tíz érv, hogy miért ne írj blogot?

  1. Mert nagyon rossz az első 1-2 év, amíg nem olvassa senki. Alapvetően blogot írni akkor érdemes, ha napi frissítésben teszed, ezt 0 olvasottsággal igen demoralizáló. Tudom!
  2. Két esetben nem érdemes blogot írni, ha a blog témájához nem értesz, akkor minek, vagy ha értesz hozzá, akkor meg minek?
  3. A kommentek miatt. Blogot írni akkor érdemes, ha kapsz visszajelzést, de szigorúan tilos engedélyezni a kommenteket! Akkor meg minek? Vesztettél, na!
  4. Ha pénzt akarsz keresni vele. Kudarcra van ítélve, ne is próbálozz! Ha jól csinálod, nem fogsz, ha befekszel, akkor is keveset, akkor meg minek?
  5. Mert a blogod olvasói ingyenes szolgáltatásnak gondolják a blogod. Az is, mert annyira hülye vagy, hogy írod. Te ebből mit fogsz profitálni? Ne légy naiv, semmit.
  6. Ha maradtál volna a szürke tömegben, nem támadnának, azért gondold meg! Megérí? Folyamatosan fognak. Garantálom!
  7. Az előző tételből adódóan, proliknak csokoládét? Azért tudásod, kvalitásod szerint igen sok energiát beleraksz, profitálni nem fogsz belőle. Ha hülye vagy azért, ha profi vagy, azért. És még támadásokat kapsz, felmerül a kérdés, ezeknek? Hidd el, hülye vagy, ha belevágsz.
  8. Ha kicsit is diszlexiás vagy, eszedbe ne jusson! Pokol! Tudom.
  9. Sosem fogsz örülni! Ha valós értékeket képviselsz, nem lesz látogatottságod. Akkor minek? Ha netán véletlenül Index címlapra kerülsz, lesz [látogatottságod], de akkor nem fogsz örülni [a kommentek hiánya, vagy azok stílusa/tartalma miatt], szóltam!
  10. Csinálj mást! Tanulj nyelveket, sportolj, indíts startupot, gondlkodj, olvass! Sokkal többet profitálsz! Hidd el 🙂

Te mit gondolsz a felhozott érvekről?

Kiegészítés: A bejegyzés írásakor még csak az itt emlegetett Tíz érv, hogy miért ne írj blogot szerepelt a blogon. Azóta ellenpontozásra is találva megszületett egy tíz pontos lista arról is, hogy miért írj blogot. Ennek én egy külön írást szentelek majd.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!