Mobilfotózás vendégposztom az AppleBlogon

AppleBlog-vendegposzt-iPhone-fotoriporterekSzabadságra mentek az AppleBlog gazdái és a nyári szünet idejére felkértek néhány másik bloggert – köztük engem is – hogy vendégposztokkal szórakoztassák az olvasóikat.

Amiről nem akartam írni
Magától értetődő módon nekem a fotóriporteri pálya és a különféle Apple termékek kapcsolatáról kellett írnom valamit. Felvették, hogy írhatnék róla, hogy miért dolgozik minden fotóiporter Apple gépekkel, de mivel nem szeretem az ilyen fanboy témákat, ezt inkább elvetettem.
Egyrészt (pláne Magyarországon – történelmi és gazdasági okokból) nem is minden fotós dolgozik Apple laptoppal, számítógéppel és még csak iPhone-t sem mindenki használ.
Másrészt még ha így is volna (mert azért tényleg sokan teszik), akkor sem hiszem, hogy lehet és kell bármelyik márka felsőbbrendűségét hirdetni.

Amiről írtam
Végül úgy döntöttem, hogy inkább az AppleBlog egy korábbi cikkére (ismét) reagálva adok az AppleBlog olvasóinak egy kis összefoglalót, hogy hogyan is áll a mobil fotózás a sajtófotó világában. Hiszen túl azon, amiről már ők is írtak, hogy egyes lapok mobillal fotózó újságírókra cserélnék le a fotóriportereket, a mobil fotózás egyre népszerűbb irányzatként létezik a sajtófotózásban is, és annak Instagramos vonulatában is.

Ha te rendszeresen olvasod a blogomat, akkor valószínűleg már mindenről olvashattál abból, amit most publikáltam, de szerintem neked is érdekes az Appleblogon megjelent írás. Sőt a ManzardCafe vendégposztját is érdemes elolvasni, ők az iPhone és a művészet kapcsolatáról írtak érdekes gondolatokat – néhány dologban még találkoznak is az én írásommal, de nem olyan nagy az átfedés, hogy zavaró legyen.

Érdemes elolvasni:

Próbálom itt a blogon nem túlzásba vinni a mobilfotós témát, de azért nem igérem, hogy többé nem fogok vele foglalkozni – főleg, mert már készül a következő ilyen témájú írásom is.

Te mit gondolsz a mobilfotózásról?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!