Sherlock visszatér

Boldog új évet Sherlockot mindenkinek! Fotó: BBC

Boldog új évet Sherlockot mindenkinek!
Fotó: BBC

Hosszú várakozás után a BBC ma elindítja a Sherlock sorozat harmadik évadját. A Benedict Cumberbatch által megformált XXI. századi Sherlock visszatér a képernyőre és az élők közé és a rejtélyekhez.
Aki még nem látta az eddigi részeket sem, annak spoiler minden, ami az új részről tudható. Ne is olvass tovább, csak az előző írásomat és nézd meg az első hat részt (hármat holnap ad az AXN)!

Spoiler
Két éve a sorozat (eddig) utolsó része, azzal ért véget, hogy a főhős lezuhan egy háztetőről. Nem sokkal később le is lőtték a poént, hogy mégsem halt meg, de a sorozat ezzel véget is ért.

Folytatás
A folytatásra mostanáig kellett várni, amire a BBC sorozatainak rajongói ki is találták azt a belső poént, hogy még a csatorna másik világhírű sorozatának, a Dr Who főszereplőjének eltűnt bolygója, a Galefrey is előbb visszatért, mint Sherlock. A finishben viszont olyan kisfilmekkel és előzetesekkel szórakoztatták a türelmetlenül várakozókat, mint a fenti videó (és még néhány másik teaser), vagy éppen az alábbi interaktív előzetes.

A visszatérés dátumaFotó: BBC

A visszatérés dátuma
Fotó: BBC

Képernyőn a folytatás
Angliában helyi idő szerint 2014. január elsején este kilenckor (Budapesten egy órával előrébb vagyunk) kerül képernyőre az új rész, Amerikában január 19-én sutározzák.

Magyarországon
Itthon szinkronizálva mind a hat eddigi epizódot legalább négy magyar csatorna leadta, sőt többször ismételték is mindegyiken. Legutóbb 2014. január 2-án reggel ment az AXN-en egymás után három rész is.
Az új részekre viszont még biztosan várnunk kell. Hogy mikor fogják adni őket, azt egyelőre nem lehet tudni. Nem lennék meglepve, ha a magyar tévék csak aztuán szerezhetnék meg a jogokat, hogy Angliában és Amerikában is lement a teljes sorozat – és még ott a szinkronizálás is…

Kiegészítés: Az MTVA megerősítette, hogy 2014 során vetíteni fogják az M1-en az új részeket, de közelebbi időponttal egyelőre nem tudtak szolgálni.
Az AXN viszont 2014. március végén különösebb feltűnés nélkül (legalábbis hozzám csak utólag jutott el a hír, pedig mint kiderült, a Sorozatjunkie is megírta) elkezdte vetíteni a harmadik évadot.

A harmadik évadot követő legújabb, tizedik és egyben önálló epizódot azóta sem láttam még egyik magyar csatornán sem.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!