Egy megosztás is segíthet – főleg, ha adakozó sztárhoz jut el

A népszerű amerikai tévés, üzletasszony Oprah ajánlott segítséget a Twitter megosztásokban munkáért könyörgő fiatal fotósnak.

A PetaPixel az NJ.com nyomán írt róla az óév utolsó napjaiban, hogy a 23 éves Malcolm Manning amerikai fotós a Twitteren kezdett munkát keresni. Próbálkozására váratlan módon a világhírű Oprah Winfrey válaszolt egy üzleti ajánlattal. Felajánlotta neki, hogy magazinjának 2021-ben újrainduló weboldalára készíthetne fényképeket.

A koronavírus súlyos csapás a fotósokra
Részletekért katt a képre!
Fotó: Mika Baumeister/Unsplash

A blogon többször írtam már a koronavírus járvány fotósokat sújtó hatásairól. A történet főszereplője is kezdte fontolgatni, hogy feladja a fotózást. Igaz ő buszvezetés és ételfutárkodás helyett inkább az egyetemen tanult fizikoterápia felé fordult volna. Végső kétségbeesésében kiposztolt néhány fotójával egy némileg könyörgő hangvételű posztot a Twitterre:

“Hello, 23 éves fotós vagyok a new jerseyi Newarkból, aki lelkesedik, hogy alkosson. Sosem lehet tudni, 1 retweet is segíthet, hogy üzletre találjak és megtaláljam a következő ügyfelemet. Sok szeretettel”

Üzenetét máig 3400-an láklolták és 1600-an megosztották. Pár nappal később egy fotózás végén megnézte hevesen rezgő telefonját és a 43 millió követővel rendelkező Oprah Winfrey válasza fogadta a Twitteren:

“2021-ben újraindítom a magazinom weboldalát. Mi lenne, ha fotóznál hozzá?”

Oprah válaszát 9400-an lájkolták és mindössze 728-an tweetelnek róla. A fotós azt mondja, sokkolta a hír és persze azt se nagyon tudta, mit is válaszoljon rá. Végül így rebegett hálát:

“Wow Ms. Winfrey! Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget! Megtisztelő volna önnek alkotni”

A Fox10 Phoenix cikke szerint többször is előfordult az ünnepek alatt, hogy Oprah hasonló váratlan kis kedvességekkel lepett meg embereket, amikről magazinjának 1,4 millió követőjú fiókja számolt be.
Ez részben lehet karácsonyi jótékonyság, részben nyilván az oldal reklám stratégiájának is része. Minden esetre a fotós örül a munka lehetőségnek, egy utazó nő oolvasás népszerűsítő vándorkampányát is támogatta, egy másik fiatalembernek pedig Macbookot ajándékozott, hogy teljesítse az álmait.

A PetaPixel cikke azzal a lelkesítő szöveggel zárul, hogy ez a történet is inspirálhatja a fotósokat, hogy ne adják fel és aki jó képeket tud felmutatni, arra rátalálhat a szerencse.

Ezért nem adunk ingyen képeket
Részletekért katt a képre!

Sok kommentelő inkább élcelődik rajta, hogy Oprah talán csak ingyen fotókat próbál szerezni. Hiszen arról nem esik szó a történetben, hogy fizetni is akar bárki a fotós munkájáért. A fotós azt nyilatkozta, hogy egyetlen nap alatt öt új munkája jött a nyilvános üzenetváltás után, így már most felpörgött az üzlete és nagyon várja a közös munkát Oprahval, akár találkozhat is vele, akár nem.

Mindig olvassátok el a szerződéseket!
Részletekért katt a képre!
Fotó: rawpixel/Unsplash

A sztár ajánlatáról nem tudunk ennél többet és lehet, hogy nem is fog soha kiderülni több részlet. Hiszen minden ilyen megállapodás üzleti titok. Remélhetőleg az ifjú fotósnak sikerül ügyesen élnie a lehetőségeivel és tudja, miért nem adnak ingyen képet a fotósok. Különösen, ha ár eleve úgy indult a történet, hogy a megélhetését félti attól, hogy talál-e munkát vagy sem. Remélhetőleg a nagy megtiszteltetésben nem csak megfelelően árazni nem felejti majd el a munkáját, nanem a névfeltüntetésről sem feledkezik meg és persze aláírás előtt elolvassa majd a szerződést, amit elé tesznek.

Ti mit gondoltok a történetről? Írjátok meg kommentben a blog Facebook oldalán!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!