Fotók árazása szaloncukorban

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A válaszokat a blogbejegyzés kommentjében várom péntek délig. A legjobban tetsző választ szaloncukorral díjazom majd.

Ha egy kiló szaloncukor kereskedelmi ára 5 ezer forint, akkor hány kiló szaloncukrot ér egy fotó korlátlan felhasználásra?

Mondjuk tegyük fel, hogy ezt itt a bejegyzésben. Tekintsünk el tőle, hogy az MTI ezt ingyen adja….de nem korlátlan felhasználásra! Puskázni ér! Nem csak lehet, hanem szabad is, de értelme nem sok van. Az általam ismert fotós árlistákban (csak az egyikhez találsz linket a blog főoldalán) általában nem szokott örökár szerepelni. Általában ugyanis a korlátlan felhasználás díját nem sok megrendelő szereti kifizetni. Ezért jobbára csak korlátozott közlési jogokat szoktak a sajtófotósoknak kifizetni egy-egy felhasználásra.
Szóval úgy is kérdezhetném, hogy te mit mondanál a korlátlan képfelhasználás árának, de úgy döntöttem, hogy így karácsony előtt inkább becsomagolom a kérdést – mint egy szaloncukrot…

Figyelem, csak a szaloncukor kilogramokban megadott válaszokat fogadom el!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!