Állás tipp: Fotózás helyett menj inkább ételfutárnak!

Nagy Mihály liftszelfije
Részletekért katt a képre!
Forrás: Forbes

Jó tíz éve volt márr egy írásom itt a blogon Menj inkább buszvezetőnek címmel. Természetesen némileg(?) demagóg megközelítése volt egy gazdasági jelenségnek.
Ez a mostani sem kevésbé ilyen. Viszont a jelenlegi COVID19 koronavírus járvány miatt mégjobban kiéleződtek a különbségek a két szakma között.

Az új címet pedig a magyar Forbes egy új cikke ihlette. A gazdasági magazin arról számol be, hogy a blogon is már korábban emlegetett Nagy Mihály fotós kolléga a hirtelen megszűnt fotós munkák kieső bevételét ételfutárkodással pótolja. Mint írják, nem először tesz így.
A téli esküvő- és rendezvény szünetben máskor is ezzel a módszerrel egészítette ki az ilyenkor mondhatni menetrendszerűen elmaradó bevételeket. Most lényegében “csak” kiterjesztette máskor szokásos túlélési stratégiáját egy merőben újszerű gazdasági problémára.

Állás tipp: Menj inkább buszvezetőnek
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Mint a Forbes írja, heti hét napot dolgozik, napi 10-12 órában, próbál minél többet felhalmozni, amíg lehet:

“Amíg van munkám, elviselem ezt az időszakot, nincs az, hogy beülök szomorkodni a sarokba.” A fényképezés viszont hiányzik neki. „Tíz napja nem fotóztam – mondja, majd elgondolkodik. – Pedig többnek tűnik.”

A történet fontos tanulsága, hogy a mostani különleges helyzetben nem szabad csüggedni és finnyáskodni. Inkább ragadjátok meg a kínálkozó lehetőségeket!

Kiegészítés: Időközben Nagy Mihály indított egy külön Facebook oldalt a fotós futár néven és egyre több médium dolgozza fel karrierváltását is. Legutóbb például a tv2 új, #maradjotthon című műsorában.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!