Meglett egy barátom telefonja egy felirat miatt

Fotó: Robert Penaloza/Unsplash

Jó hírt kaptam a napokban: előkerült egy elhagyott telefon, csak mert rá volt írva a tulajdonos (egy másik) elérhetősége. Ismét jól vizsgázott a módszer, amit már sokszor javasoltam nektek. Ha még nem tettétek, ideje feliratozni a holmijaitokat!

Mindenre írjatok elérhetőséget!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Írtam róla korábban a blogon, hogy minden holmitokra írjátok rá a neveteket és elérhetőségeteket. Sőt arról is, hogy már nekem is előkerült így elhagyott telefonom. Most egy kedves barátom elhagyott telefonja került elő.
Már le is mondott róla mindenki, mivel vagy fél éve hagyta el – mint kiderült egy múzeumban. Már akkor is keresték a telefont mindenhol, még a múzeumnál is érdeklődtek, de akkor senki ott dolgozó nem tudott róla semmit. Viszont azóta megttalálták valahol egy eldugott sarokban.
A nyár óta eltelt hónapok alatt persze már rég lemerült az akku. Így a digitális módszerekkel esély se lett volna más módon megtalálni a tulajdonosát. Viszont mivel egy matricán rajta volt egy másik telefonszám a tulajdonoshoz, így hónapokkal később is el tudták érni a tulajdonost, hogy visszaadják az elhagyott készüléket. Ezzel a történet happy end – amit gondoltam érdemes veletek is megosztanom, mert fontos tanulság, hogy ha jó emberek kezébe kerül egy elhagyott dolog, akkor nagy segítség lehet egy apró kis felirat is.

Írjátok rá minden holmitokra a neveteket és elérhetőségeteket, illetve a többi korábban ajánlott elővigyázatossági lépést is tartsátok szem előtt!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!