Mozgalmas volt a pénteki munkanapom

HokiVB-utazas-varosbanA pénteki napom elég sűrűre sikerült, a jégkorong VB mellett több más munkára is rohangálnom kellett, róva a városban a kilométereket.

Zajlik ugye a Hoki VB, ahol napi három meccset kell fényképeznem, közben pedig más programok is voltak a városban, így egy kicsit sűrűbb lett a pénteki napom a szokásosnál.
Egész nap rohangáltam a város különböző pontjai között. Lefotóztam egy-egy munkát, majd vissza a vébére egy hoki meccset lefotózni, aztán irány a következő munka, utána vissza a VB-re és így telt az egész nap. Hat helyszín, amiből három a Sportaréna volt, de a meccsek között a város különböző pontjain fotóztam különböző dolgokat.
Meglepő módon a rengeteg utazás ellenére sem volt annyira fárasztó, mint egész nap csak hokit fényképezni a VB első napjaiban. De azért nyugodtabban lehet dolgozni, ha nincs ennyi rohangálás közben.

  1. Indulás otthonról Újbudáról
  2. Jégpalota Újpesten
  3. Sportaréna Zuglóban
  4. Nemzeti Táncszínház a Budai Várban
  5. Sportaréna Zuglóban
  6. Művészetek Palotája Dél-Pesten
  7. Sportaréna Zuglóban
  8. Haza Újbudára

Ezúttal nem volt a zsebemben bekapcsolva a GPS berendezés, mint legutóbb, hogy mentse az útvonalam, így a Google térkép útvonaltervezőjét használtam távolságbecsléshez. Szerinte kb. 62 kilométert tettem meg pénteken, bár az útvonaltervező autóval számolt 1 órás menetidejét nekem sikerült az egész napra elhúznom, hiszen az egyes helyszíneken fotóztam is közben.
Mondjuk ha nem tömegközlekedéssel műveltem volna mindezt, hanem kocsival, akkor lehet, hogy nem töltöttem volna majdnem több időt utazással, mint fotózással, de még így is kivitelezhető volt a feladat.

Az időjárás nem segített
A távolság mellett az időjárás jelentette a legnagyobb kihívást. Kint kellemes huszon fokos tavaszi idő van, bent a Sportarénában a jégpálya szélén meg jóval hűvösebb. A nagy rohangálásban kimelegedve érkeztem a jég mellé, gyorsan felvettem a téli ruhákat, hogy ne fázzak meg. És úgy fest, hogy még megfáznom sem sikerült.

Mindez persze még sehol nincs egy napi sajtóban dolgozó fotóriporter átlagos munkanapjához képest. Szerencsére már jó pár éve nem dolgozom napilapnál. Viszont meggyőzött róla, hogy ma nem okoz gondot a hoki vébé fotózása mellett még a Critical Masst is lefényképeznem. Persze nagyon alapos képriportra nem lesz időm, csak 1-2 hírképet lőni a végén. Most nem lesz olyan  biciklin fotózós életkép sem, mint legutóbb lett.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!