Két oldalas képem a német Sternben

Fotó: a Stern központi helyen foglalkozik a magyar bringás felvonulással

Fotó: Fülöp Máté/HVG.hu

A Stern Magazin múlt heti számában egy dupla oldalas képem jelent meg az utolsó Critical Massről. Nem nagy dolog, de azért jól esik – és jól is mutat!

Múlt pénteken hívott Fülöp Máté barátom a HVG képszerkesztője, hogy “te Attila, tudod, hogy a te képed van két oldalon a Sternben?” Ők épp akkor írtak sajtószemlét erről a képről és a cikkről, amiben megjelent. Máté azt mondta, elég jól mutat a kétoldalas válogatásban.
Megtaláltam az online kiadásban is, sőt mostanra már nyomtatásban is sikerült megnéznem és tényleg elég jól mutat. Megérte a Jégkorong VB szünetében kirohannom a Városligetbe a bringa emelésre. Kezdem egyre jobban sajnálni, hogy több időt most nem tudtam a Critical Massra fordítani – pláne mivel ez volt az utolsó.

Fotó: a Stern központi helyen foglalkozik a magyar bringás felvonulással - HVG (magyar)

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Sokaknak az volt az első kérdése, mikor elmeséltem a sztorit, hogy “Hogy került hozzájuk a kép, ellopták?” Volt aki már azt is kezdte mondani, hogy amennyit én a fotósok szerzői jogaival fogllakozom, nekem kötelező botrányt csinálnom, ha lopott a kép.
Természetesen (!) nem lopták. Teljesen legálisan került hozzájuk. Vicces módon legalább három hírügynökségen ment keresztül a fotó, mire bekerült az újságba, de a sajtó világában vannak ilyen vicces történetek – egyszer majd írok erről is.

Mivel több ismerősöm azt se tudta, mi az a Stern, álljon hát itt néhány alap információ a kiadványról. A Wikipédia szerint Németország legrégebbi közéleti hetilapja, ami közel egy millió példányban jelenik meg német nyelven. Hagyományosan komoly hangsúlyt fektet a jó minőségű fényképekre.
Az újság első lapjait a hét képei rovat foglalja el, ahol két oldalas képeket közölnek az ide szerkesztett témákról. Nos mit mondhatnék, örülök, hogy itt jelent meg az én képem is. Egyébként, bár az InPhoto blog már ikonikusnak is kikiáltotta szerintem nem egy különleges kép, valószínűleg minden fotóriporter csinált legalább egy ilyet, aki ott volt (sőt minden évben meg szoktuk csinálni nagyjából ugyanezt a képet), hiszen ez A hírkép, ami egy képben kifejezi az esemény lényegét. De azért örülök, hogy az én képemet választották.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!