Menlevél a kijárási korlátozáshoz – ezzel a papírral lehet munkába/ból közlekedni

Igazoltatás kijárási tilalom idején
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ez a dokumentum megoldhatja, hogy a kijárási korlátozás idején is elmehessetek dolgozni, ha már olyan szerencsések vagytok, hogy a munkátokat még nem szűntette meg teljesen a járvány.

Arról még zajlik a vita (Index.hu, HVG.hu), hogy vajon a veszélyhelyzetet meghosszabbító kormányrendelet a korlátozásokat is meghosszabbítja-e vagy sem. Minden esetre december 11-ig biztosan tart a kijárási korlátozás este 8 és hajnal 5 között.

Munkáltatói igazolás
Letöltéshez katt a képre!
Forrás: Magyarország Kormánya

Aki esetleg ilyenkor is kénytelen dolgozni (vagy épp versenyszerűen sportolni és edzésre), munkába, vagy munkából haza menni, mint sokszor például a korlátozást megörökítő fotósok is, azoknak jól jöhet egy ilyen munkáltatói igazolás, hogy igazoltatáskor bizonyítani tudjátok, hogy dolgozni mentek.

Az nem teljesen egyértelmű, hogy például egyéni vállalkozás esetén az “alkalmazott” számára a munka megrendelője (aki nem munkáltatója, csupán megbízója a vállalkozónak), vagy a vállalkozó önmaga főnökeként kell, hogy kiállítsa.

Mit csináljon karanténban a fotós (vagy bárki más)?
Részletekért katt a képre!
Fotó: One zone Studio/Unsplash

Akinek már nincs hova és miért dolgozni mennie, mert a sport események zárt kapussá tételével, a sajtótájékoztatók online megtartásával, a rendezvények betiltásával és a fotósok, videósok házasságkötésről kitiltásával minden munka lehetőségüktől elestek, azoknak pedig ajánlom a márciusi kijárási korlátozás idején összeírt javaslataimat, hogy mit csináljon karanténban a fotós (vagy bárki más), mert egészen biztosan maradtak még olyan tippek a listán, amikre az év elején nem fordítottatok annyi időt, mint érdemes lett volna!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!