Menlevél a kijárási korlátozáshoz – ezzel a papírral lehet munkába/ból közlekedni

Igazoltatás kijárási tilalom idején
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ez a dokumentum megoldhatja, hogy a kijárási korlátozás idején is elmehessetek dolgozni, ha már olyan szerencsések vagytok, hogy a munkátokat még nem szűntette meg teljesen a járvány.

Arról még zajlik a vita (Index.hu, HVG.hu), hogy vajon a veszélyhelyzetet meghosszabbító kormányrendelet a korlátozásokat is meghosszabbítja-e vagy sem. Minden esetre december 11-ig biztosan tart a kijárási korlátozás este 8 és hajnal 5 között.

Munkáltatói igazolás
Letöltéshez katt a képre!
Forrás: Magyarország Kormánya

Aki esetleg ilyenkor is kénytelen dolgozni (vagy épp versenyszerűen sportolni és edzésre), munkába, vagy munkából haza menni, mint sokszor például a korlátozást megörökítő fotósok is, azoknak jól jöhet egy ilyen munkáltatói igazolás, hogy igazoltatáskor bizonyítani tudjátok, hogy dolgozni mentek.

Az nem teljesen egyértelmű, hogy például egyéni vállalkozás esetén az “alkalmazott” számára a munka megrendelője (aki nem munkáltatója, csupán megbízója a vállalkozónak), vagy a vállalkozó önmaga főnökeként kell, hogy kiállítsa.

Mit csináljon karanténban a fotós (vagy bárki más)?
Részletekért katt a képre!
Fotó: One zone Studio/Unsplash

Akinek már nincs hova és miért dolgozni mennie, mert a sport események zárt kapussá tételével, a sajtótájékoztatók online megtartásával, a rendezvények betiltásával és a fotósok, videósok házasságkötésről kitiltásával minden munka lehetőségüktől elestek, azoknak pedig ajánlom a márciusi kijárási korlátozás idején összeírt javaslataimat, hogy mit csináljon karanténban a fotós (vagy bárki más), mert egészen biztosan maradtak még olyan tippek a listán, amikre az év elején nem fordítottatok annyi időt, mint érdemes lett volna!