Fényképezőgép formájú iPhone5 tok

Galériáért katt a képre!

Majdnem két teljes éve írtam róla, hogyan kölcsönözhetsz különféle megoldásokkal iPhone 4-ednek hagyományos Leica fényképezőgép külsőt. Azóta rohamosan népszerűsödik az Instagram és további számos megoldás született, fényképezőgép márkák és minták egész sorát kínálva a fotózásért és az iPhone-ért rajongó tömegeknek.

Fényképezőgép tokok iPhone-ra
A PetaPixel a közelmúltban jelentette be, hogy az általuk értékesített Leica mintás fólia már a hosszúkásabb iPhone5 méretében is kapható. Ez a megoldás pontosan megegyezik a korábbi, iPhone 4-hez tervezett megoldással, amit akkor én is emlegettem. A Mashable és nyomán a Szifon.com viszont egy egész komoly válogatást készített az elérhető fényképezőgép formájú tokokból, fóliákból. Némelyik retro megoldás kifejezetten vad, míg mások inkább mókásak. Azt hiszem, hogy legelegánsabb mégis csak a Leica marad.

Galériáért katt a képre!

Jó pofa, de jó ötlet vajon?
Már csak az a kérdés, hogy vajon mennyire praktikus egy amúgy nem túl feltűnő mobiltelefont direkt feltűnő, sőt egyre többek számára gyanúsnak minősülő fényképezőgépnek álcázni, ami akár még akkor is gondot okozhat, mikor nem is fényképezésre használjuk. Pedig ugye Damon Wintertől, a napokban emlegetett Ben Lowyn keresztül egészen Gárdi Balázsig éppen azért kedveli (többek közt) egy egész sor fotós az iPhone használatát, mert így sokkal könnyebb elvegyülni az emberek között, és kevésbé gyanakszanak az emberre.

Galériáért katt a képre!

Szerintem
Azóta szeretnék a saját telefonomhoz ilyet mióta először hallottam a Leica szerű megoldásról. Egy időben még nézegettem is, honnan lehet beszerezni, melyik megoldás lenne a legjobb. Aztán a lelkesedésem alább hagyott.
Az iPhone 4-et évekig használtam bármilyen tok nélkül, míg Handras boltmegnyitóján kaptam egy XMS tokot, most abban hordom. És egyre kevésbé vagyok benne biztos, hogy baj, hogy a telefonom nem néz ki fényképezőgépnek. Pedig nem is sűrűn használom lesifotózásra…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!