Az Apple marketing is észbe kapott

European Judo Championships

Friss kép a Judo Európabajnokság csütörtöki napjáról

A gyártó új iPhone 5 reklámot adott ki, amiben azt hangsúlyozzák, milyen sokan használják iPhone-jukat fényképezésre.

Én már többször foglalkoztam itt a blogon azzal, hogy az iPhone a legnépszerűbb fényképezőgép, és hogy évek múltán is tartja ezt a helyét – legalábbis a Flickr statisztikái szerint. Sőt a mobil fotók profi alkalmazásaival is, hiszen már jó ideje nem csak hobbi szintű fotózásra használnak okostelefonokat.
Úgy fest, hogy  a gyártó csak most vette észre az ebben levő lehetőséget, amire most egy új reklám filmet építettek. Az új kisfilm megtalálható a gyártó honlapján és a YouTube-n.

iPhone-MostPopularCamera-130426

iPhone (felső 3) és a többiek…

Az amerikai PetaPixel fotós oldal szintén többször foglalkozott már korábban az iPhone fotózás népszerűségével. Gyorsan elővették az aktuális Flickr statisztikát és ellenőrizték, a reklám állítását, és megállapították, hogy az még mindig megállja a helyét. Mint fogalmaznak, “A Samsung Galaxy S3 erősödik ugyan, de még mindig messze van tőle, hogy olyan népszerű legyen, mint az iPhone modellek.”
Van a cikknek egy pontatlanabbul megfogalmazott mondata is: “Ha a különböző iPhone modellek adatait összeadnánk, akkor messze túlszárnyalná a többi okostelefon adatait (a felhasználók számát tekintve).” Mivel a statisztikában ez most is így van, nyilván egy ilyen összehasonlításnak csak úgy volna értelme, ha nem csak az iPhone modellek adatait adnánk össze, hanem a megannyi Androidos, Windows Phone és egyéb rendszert használó tábort is összevonnánk. Egy ilyen összehasonlításnak valóban volna értelme, bár esélyesnek tűnik, hogy ebben a formában is megállná a helyét a szerző felvetése – bár azért érdemes lenne megnézni ezeket a számokat.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a Reuters és a Bloomberg épp a közelmúltban jelentette be, hogy a Canon piaci jelentései szerint határozottan visszaesőben van a kompakt fényképezőgépek értékesítése, amit a legtöbb elemző az okostelefonok népszerűségére vezet vissza. Sok esetben én is tanácsoltam már, hogy kompakt gép helyett inkább tükörreflexest (esetleg talán bridge) gépet érdemes venni, és kompakt helyett inkább a mobilt használni. Persze mindig az egyedi szempontokat és a konkrét célokat kell figyelembe venni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!