Instagramol a Fehér Ház hivatalos fotósa is

Fotó: Pete Souza/White House (@petesouza)

További fotókért katt a képre!
Fotó: Pete Souza/White House (@petesouza)

Fotó: Pete Souza/White House (@petesouza)

További fotókért katt a képre!
Fotó: Pete Souza/White House (@petesouza)

A közismerten geek amerikai elnök Obama személyi fotósa, Pete Souza is csatlakozott az Instagram felhasználóihoz. Ezentúl nem csak fényképezőgéppel dolgozik az elnök körül a fotós stáb, hanem az Instagramon is jelen vannak. Ahogy kell az Instagramon, van itt (elnöki) kutya, (elnöki) kaja, (elnöki) árnyékok, (elnöki) sziluettek, (elnöki kutya) lábak, (elnöki) repülő és lesz még minden jó….a fotóriporter igéri, hogy nem lesznek róla önarcképek….de az elnökről van többek közt fürdőszoba-tükörben készült kép is.

A Time közölt válogatást Pete Souza elnöki fotós mindössze néhány napos @petesouza Instagramjáról, amiben még csak két tucatnyi kép található, de már most képenként több ezren lájkolják és több, mint 46 ezer követője van. Az Instagram profilra az elnöki címer mellé írt első üzenete egyfajta küldetésnyilatkozatként is felfogható: “Ártatlan utazásom az Instagramon. Elvisz téged az elnöki hivatal kulisszái mögé.”

Fotó: Pete Souza/White House (@petesouza)

További fotókért katt a képre!
Fotó: Pete Souza/White House (@petesouza)

A Time nemzetközi képszerkesztője Patrick Witty interjút készített a fotóssal, aki elmesélte neki, hogy a Fehér Házban dolgozók régóta győzködték, hogy kezdjen Instagramolni. Most úgy érezte, hogy eljött az ideje. Az elnök egyik utazása során született meg a döntés, hogy belevág, így az első kép az Air Force One (egyik) elnöki címere. A gépen pedig a fotós első dolga mindig az, hogy felkap egy fürt szőlőt, ez lett a második kép, ami valahol azt is üzeni, hogy ez a felület kicsit más tartalmú, mint a hivatal honlapján és a Flickren az eddig megosztott hivatalos (bár nem mindig annyira formális) fényképei.
Más Instagram felhasználókhoz hasonlóan ő is szívesen fotóz kutyát, Bo, az elnöki család kutyája (ahogy az amerikai sajtó szeret írni róla, a First Dog) mindig hálás téma, de fekete szőre miatt azért kihívást is jelent a fotózása. Ráadásul közös vonásuk, hogy mindketten portugál felmenőik vannak.
Azt is elárulta, hogy az Instagramon megosztott képeket mindet kizárólag iPhone-al készíti és nem szeret szűrőket használni, és önarcképeket sem hiszi, hogy posztolni fog.

Mit gondolsz Pete Souza legújabb mobilfotóiról?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!