Melyik fényképezőgépnek jobb a képe?

Hülye a kérdés, amire mindenki tudja a választ. De azért érdemes foglalkozni vele. Főleg mivel rendszeresen felvetődik a kérdés, hogy milyen géppel fényképeznek a profi fotósok?

A Bammo csapata készített egy szórakoztató tesztet, ami mégis komoly valahol. Ebben összehasonlítják az iPhone5, egy profi Nikon DSLR és a Hasselblad fotóit.
Már az ötlet is abszurd, szerencsére a készítők túllépnek az egyszerű pixel hasonlítgatáson, de nem állnak meg az első jelenetek során elsütött gegnél sem, hogy az iPhone-al már el is küldted a képed, mire a Nikont előbányászod a hátizsákból és felcsavarod rá az objektívet.
Bár a videó alatti kommentekből az derül ki, hogy nem mindenki értette meg a videó humor tartalmát, egy kommentelő felveti, hogy palacsintát egyik se tud sütni…

Ez egy könnyed, humoros videó, aminek a tanulsága – ha van olyan – szerintem, hogy tudd, mit mire akarsz használni, és egyébként úgyis csak a kép a fontos, nem az, hogy mivel készítetted. Érdemes rászánni 10 percet, hogy megnézd, főleg ha érted is az angol szöveget.

http://www.youtube.com/watch?v=qZMvJ5qFWlc#!

Spoiler veszély! Nekem kifejezett kedvencem ahogy az utca embereinek többségét magasról nem érdekli, hogy melyik kép mivel készült, és bátran azt választják, amelyik kép jobban tetszik.

Te mire költenéd a Hasselblad és az iPhone5 ára közti különbözetet?

Kiegészítés: Sajnos úgy fest, hogy a videó idő közben eltűnt a netről.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!