Melyik fényképezőgépnek jobb a képe?

iPhone5, Nikon D4 vagy egy Hasselblad összehasonlítás

A bejegyzés már több, mint egy éves és úgy fest, hogy a videót azóta törölték.

Hülye a kérdés, amire mindenki tudja a választ. De azért érdemes foglalkozni vele. Főleg mivel rendszeresen felvetődik a kérdés, hogy milyen géppel fényképeznek a profi fotósok?

A Bammo csapata készített egy szórakoztató tesztet, ami mégis komoly valahol. Ebben összehasonlítják az iPhone5, egy profi Nikon DSLR és a Hasselblad fotóit.
Már az ötlet is abszurd, szerencsére a készítők túllépnek az egyszerű pixel hasonlítgatáson, de nem állnak meg az első jelenetek során elsütött gegnél sem, hogy az iPhone-al már el is küldted a képed, mire a Nikont előbányászod a hátizsákból és felcsavarod rá az objektívet.
Bár a videó alatti kommentekből az derül ki, hogy nem mindenki értette meg a videó humor tartalmát, egy kommentelő felveti, hogy palacsintát egyik se tud sütni…

Ez egy könnyed, humoros videó, aminek a tanulsága – ha van olyan – szerintem, hogy tudd, mit mire akarsz használni, és egyébként úgyis csak a kép a fontos, nem az, hogy mivel készítetted. Érdemes rászánni 10 percet, hogy megnézd, főleg ha érted is az angol szöveget.

Spoiler veszély! Nekem kifejezett kedvencem ahogy az utca embereinek többségét magasról nem érdekli, hogy melyik kép mivel készült, és bátran azt választják, amelyik kép jobban tetszik.

Te mire költenéd a Hasselblad és az iPhone5 ára közti különbözetet?

Ha tetszett, akkor lájkoljátok és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél több emberhez eljuthasson!

Címkék