iPhone 4 hagyományos Leica kivitelben

leica-skin-iphone4-in-handSokakat lenyűgöz a Leica fényképezőgépek megjelenése, precíz kivitele, és a körülöttük lengő fotótörténeti mítosz -nem véletlenül persze. Most már az iPhone is osztozik ebben, bár egy kicsit másként.

Steve Jobs maga is Leica fényképezőgéphez hasonlította az iPhone 4-et, mikor bejelentette, de ez akkor még nekem (is?) csak üres frázisnak tűnt. Esztétikusnak tartottam az új dizájnt a képek alapján is, de nem mozgatott meg különösebben, míg élőben a kezembe nem vettem az iPhone 4-et. Az új forma elsőre meglepett, de tényleg tetszetős lett. A készüléket körülölelő fém keret, a fém gombok, és az összhatás tényleg precíz kivitelű műszer megjelenését kölcsönzi.
Mire a telefonpiacnak sikerült szinte minden márkára adoptálni az eddigi iPhone formát, az Apple előrukkolt egy nagyon hasonló, mégis egészen más megjelenéssel, amit biztos vagyok benne, hogy szintén megpróbálnak majd lemásolni. Bár van, aki minden áron meg akar győzni róla, hogy az iPhone formáját nem lopják, csak nem lehet másmilyenre csinálni egy ilyen készüléket. (Azért ugye nem nagy baj, ha ezt így ebben a formában én nem fogadom el?)

iphone-4-camera-skin-LeicaM9

Van azonban, aki még az Applenél is messzebb megy a Leica nosztalgiával. Mivel az iPhone fényképezőgépként is népszerű, és egyre többen használják ennek szellemében, ráadásul nem csak az iPhone de a Leica is kultikus eszköz, miért ne próbálnák meg a két kultuszt összeházasítani? Miért ne hasonlíthatna még jobban a legnépszerűbb fényképezőgépekre a legnépszerőbb fényképezős mobil? Mint azt több blog és weboldal közzétette (WiredGizmodo, The Gadgeteer, PetaPixel) lelkes iPhone használó Leica kedvelők megtalálták az egyszerű, és látványos megoldást, hogy változzon az iPhone 4 Leica géppé.
Több féle megoldás is létezik. Van, aki külön tokot árul Leica mintával, van aki nyomtatott lapot ragaszt a telefon hátuljára, és van aki egy átlátszó tokba teszi a Leica kinyomtatott képét.

Ezzel persze az ember el is veszti a mobil fotózás egyik legfőbb előnyét, hogy nem neheztelnek a fényképezőgép miatt, mert nem azt látnak a kezében. Illetve a némelyik megoldásnál felhasznált Grifin átlátszló tok miatt műanyag fogásúvá válik a készülék, és oda a tényleg komoly élményt jelentő finom kidolgozású fém kerettel, üveg hátlappal való kapcsolat – viszont ez egyúttal azt is jelenti, hogy a készülék kevésbé kopik, ütődik, és a műanyag tok segíthet a hírhedt antenna problémák elleni védekezésben is.
Én minden esetre a már korábban ismertetett okokból tartom magam hozzá, hogy nem veszek iPhone 4-et. De ha vennék, elképzelhető, hogy megejtenék egy ilyen átalakítást.

Te átalakítanád a telefonod egy ilyen Leicává?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!