Debreczeni Zita ingyen munkával futott be

Forrás: Men Style Magazin

Katt az interjúért!
Men Style Magazin

Mint ismert, az ex-modell Debreczeni Zita egy ideje felhagyott a modellkedéssel, és már csak fotózással foglalkozik. Ma már nyilván meg is él belőle, de fotós karrierje kezdetén ugyanúgy ingyen munkával próbált szakmai hírnevet és megrendelőket szerezni, mint a legtöbb pályakezdő fotós. Neki bejött – másnak nem biztos, hogy sikerül, ami neki!

A Men Style magazin oldalán találtam egy igen tetszetősen szerkesztett interjút Zitával. Ebben nem csak arról mesél, hogy a kezdeti szakmai botrány után hogyan alakulnak iskolai tanulmányai, és profi fotós karrierje, hanem a szárnypróbálgatásokról is mesél. Azt is elmondja, hogy már nem modellkedik, csak néhány kivételt tesz ezalól, fő csapásiránya a fotózás. Standfotós, modellfotós, és imád pici babákat fotózni.
Az interjúban elárulja, hogy kezdetben képei ingyenes osztogatásával kezdte. Ugyanúgy, mint a legtöbb pélyakezdő fotós, akik azt remélik, ingyen képeik akkora örömöt okoznak, hogy ebből később fizető megrendelések is lesznek majd, nem csak ingyen fotósként ajánlják majd egymás közt az elégedett – és főleg garasos megrendelők.

“Minden előadónak, együttesnek adtam aztán egy dvd-t a képekkel, annyit kértem csak, hogy, ha megjelenik valahol, tüntessék fel a nevem.
Örültek, hogy kapnak valami pluszt. A Magna Cum Laudének például úgy megtetszett az egyik fotó, hogy maxi lemezborító lett belőle.” – emlékszik vissza Zita.

Mielőtt megerősítést látnál a példájában, nem árt figyelembe venni, hogy Zitának azért nem csak az segített befutni, hogy jó képeket adott ingyen, amik mellé sok helyen kiírták a nevét. Hiszen celebként a bulvár lapok és tévé műsorok rengeteget foglalkoztak vele már fotóssá válása előtt, és azóta is. Mindenki ismeri kedves mosolyát a magazinokból és a celeb partikról. Sőt egy-egy cégnek, produkciónak, rendezvénynek az már magában is reklám értékű, hogy annak hírverést csinálhatnak, hogy ő fotózott nekik.

Ezt azért egyszerű ingyen képekkel szerzett forrásmegjelöléssel nem tudja sok fotós utána csinálni….pedig sokan megpróbálják. Nekik inkább egy másik példát ajánlanék megfontolásra: 12 ok, hogy miért ne fotózz ingyen.

Readers Comments (6)

  1. Varga Zsolt 2012.08.26. @ 19:05

    Namost ezt a bejegyzést nem értem!
    Zita úgy kezdett fotózni, hogy nem ért hozzá, ami persze nem baj, csak kisebb arcal kellett volna kezdenie.
    És ez bosszant engem is és sok más fotóst aki kő kemény munkával, sok ezer forint befektetéssel a tanfolyamokba és sok munkaórával vívott ki magának némi elismerést és hírnevet.

  2. Ne vetítsünk kérem. Kicsit túlzó fotósnak hívni valakit aki alapvető dolgokkal nincs tisztában. A fényeket és a gépet beállítják, ő lenyomja a gombot. Ennyi erővel egy 2 éves gyerek is lehet fotós.

  3. “pillanatvadász”? Ezt meg ki találta ki? 😀

Comments are closed.