Debreczeni Zita ingyen munkával futott be

Katt az interjúért!
Men Style Magazin

Mint ismert, az ex-modell Debreczeni Zita egy ideje felhagyott a modellkedéssel, és már csak fotózással foglalkozik. Ma már nyilván meg is él belőle, de fotós karrierje kezdetén ugyanúgy ingyen munkával próbált szakmai hírnevet és megrendelőket szerezni, mint a legtöbb pályakezdő fotós. Neki bejött – másnak nem biztos, hogy sikerül, ami neki!

A Men Style magazin oldalán találtam egy igen tetszetősen szerkesztett interjút Zitával. Ebben nem csak arról mesél, hogy a kezdeti szakmai botrány után hogyan alakulnak iskolai tanulmányai, és profi fotós karrierje, hanem a szárnypróbálgatásokról is mesél. Azt is elmondja, hogy már nem modellkedik, csak néhány kivételt tesz ezalól, fő csapásiránya a fotózás. Standfotós, modellfotós, és imád pici babákat fotózni.
Az interjúban elárulja, hogy kezdetben képei ingyenes osztogatásával kezdte. Ugyanúgy, mint a legtöbb pélyakezdő fotós, akik azt remélik, ingyen képeik akkora örömöt okoznak, hogy ebből később fizető megrendelések is lesznek majd, nem csak ingyen fotósként ajánlják majd egymás közt az elégedett – és főleg garasos megrendelők.

“Minden előadónak, együttesnek adtam aztán egy dvd-t a képekkel, annyit kértem csak, hogy, ha megjelenik valahol, tüntessék fel a nevem.
Örültek, hogy kapnak valami pluszt. A Magna Cum Laudének például úgy megtetszett az egyik fotó, hogy maxi lemezborító lett belőle.” – emlékszik vissza Zita.

Mielőtt megerősítést látnál a példájában, nem árt figyelembe venni, hogy Zitának azért nem csak az segített befutni, hogy jó képeket adott ingyen, amik mellé sok helyen kiírták a nevét. Hiszen celebként a bulvár lapok és tévé műsorok rengeteget foglalkoztak vele már fotóssá válása előtt, és azóta is. Mindenki ismeri kedves mosolyát a magazinokból és a celeb partikról. Sőt egy-egy cégnek, produkciónak, rendezvénynek az már magában is reklám értékű, hogy annak hírverést csinálhatnak, hogy ő fotózott nekik.

Ezt azért egyszerű ingyen képekkel szerzett forrásmegjelöléssel nem tudja sok fotós utána csinálni….pedig sokan megpróbálják. Nekik inkább egy másik példát ajánlanék megfontolásra: 12 ok, hogy miért ne fotózz ingyen.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!