Fotós botrány Debreczeni Zita körül

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu
Cosmopolitan Bikini Show

Zita a fényképezőgép másik végén
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Határozottan bulvár téma, de érdemes elolvasni, mert nem nagyon van mit hozzátenni….de van mit hozzátenni, viszont azt hozzáteszem külön, ez meg álljon csak itt magában, véleményezni meg a kommentek közt lehet.

“Nemrég egy magazin bemutatta Debreczeni Zita sajtófotónak szánt alkotásait, amelyek – egy, a lapban nyilatkozó elismert fotós szerint – nem közelítették meg azt a minőséget, amelyeket a sajtófotóktól elvárhatunk. Mivel Zita egy ideje már fotósként emlegeti magát, és számos fórumon beszámolt már szakmai fejlődőséről és fotós sikereiről, a Cool Live műsora megadta számára a lehetőséget, hogy tisztázhassa magát.

A Cool műsorvezetője, Müller Attila néhány egyszerű szakmai kérdést próbált feltenni Zitának a fotózásról, amelyek olyan témaköröket érintettek, amelyek MINDEN kezdő fotós számára a nélkülözhetetlen ismeretanyagokat képezik le. Debreczeni Zita azonban a kérdések hallatán megdöbbent, majd hárított. Értékelhető választ végül egyetlen kérdésre sem adott, ami azért is különös, hiszen a Bajkeverők egykori sztárja – ahogy ő mondta: “egy fotós-talpalót” is elvégzett a cél érdekében.

– Nem értek a fényekhez, és különben is még sokat kell tanulnom! – közölte felháborodottan Zita a Cool élő adásában.

Müller Attila szívesen meghallgatta volna Zitát arról is, hogy mi az, amit viszont sikerült elsajátítania a fényképész-tanulmányai során, de ő inkább a távozást választotta: Debreczeni Zita az adásidő vége előtt sírva hagyta el a Cool stúdióját. Ha ő nem is, a Cool Live következő vendége, Dopeman viszont kommentálta a pár perccel korábban történteket:
– Csak így el lehet rohanni. Ezért? Még én is tudom mi az a fehéregyensúly! – harsogta a rapper, majd mérgében még sapkáját is a földhöz csapta.” – forrás: Cool TV

Azóta megtudtuk, hogy Dammak Jázmin védi Debreczeni Zitát az én véleményem pedig egy külön írásban olvasható: Mennyire profi fotós Debreczeni Zita?

 További fejlemények Debreczeni Zita fotós karrierjéről.

Readers Comments (16)

 1. Hát ez megaLOL… van esélyem fotósnak lenni 🙂

 2. Sőt még neki is. De ahogy az egyik bulvár lap szokta írni, “Még nincs vége, olvassa tovább!” készül a folytatás, mert a történet nem ért véget…
  ,-DD

 3. De ha már van 1-2 kommentelő, akár véleményezni is lehetne a dolgot, érdekel, hogy ki mit gondol róla.

 4. Kezdtem azt hinni, hogy más is aktivizálta magát, a “3 comments” linket látva, de mégsem :(.
  Tényleg, már akartam kérdezni, miért angol a comment form?

 5. Angol nyelven lett telepítve a blog motor. Majd ha megújul a motor, változtatok rajta.

 6. Ez nem is fotósbotrány. Ha fotósról lenne szó, akkor igen, de így ez csak egy kis hülye celeb próbálkozása. Ezt a riportot pont láttam, ki is akadtam rajta!!!

 7. Dániel Lugosi 2012.05.03. @ 17:51

  Tehát ő akkor csak annyit tud, hogy beállítja a modelleket, amiért kijelenti, hogy ő professzionális FÉNYképész.:D Véleményem szerint kezdjen el festeni, vagy szobrászkodni, hisz akkor abban is profi teljesítményt produkál.

 8. Hát ez már röhejkategória. 😀 Bekapcsolja a gépet meg beállítja full autora és felrakja az állványra. És akkor ő tartja magát fotósnak??? Pffff.
  Hol van a kreatív szemlélet, a kísérletezgetés, a fotóssá válás sava borsa?
  “Engem nem érdekelnek a fények” Akkor ne vegyél a kezedbe fényképezőgépet kisaranyom. Kapva tudnék felsorolni csomó tehetséges fotóst akinek ha a kezébe kerülne az a gép amivel ez a liba “fotózgat” + stúdióját, hihetetlen dolgokat alkotnának, de ő????
  Pfffff.

 9.  egyszer mindenki volt kezdő , mit kell csesztetni miatta ? ti se egyből full profik lettetek , vagy tévedek ?

 10. Ma az érvényesül, aki “jól adja el magát”. Sokan tudnak venni 1-2 (sok) milliós felszerelést és megfelelő kiszolgáló személyzetet. A “profi fotós” csak a gombot nyomja. A kutyát nem érdekli, hogy ki hány éve van a szakmában. Nézzétek meg a zene világát, ontja a sztárokat. Sajnos ez a tendencia. Én sem örülök neki.

 11. Érdekes, hogy akkor hogyan működik és kér bárminemű ellenértéket a hősnő a “remek és nagy szaktudással előállított” képekért? Ma Magyarországon ugyanis szerencsére a fényképész szakma védett, tehát pl. portré fotót minimum okj képzett fényképész készíthet és számlázhat… a fotó-riporterség nem ide tartozik, de a tudományos leírás alapján a modellfotó nem sorolható ide…

  • egyrészt úgy tudom, hogy több tanfolyamot is elvégzett már akkoriban, mikor ez az ügye aktuális volt, lehetett köztük OKJ-s is, de azóta eltelt pár év és ma már diplomája is van, úgyhogy ma már biztosan nincs akadálya, hogy számlázni tudjon.
   másrészt a tevékenység gyakorlásához nem kell neki rendelkeznie a végzettséggel, elég ha a cég egyik alkalmazottjának van megfelelő képesítése.

   azon kívül a magyar oktatási rendszer mellett, ha valakinek van képesítése, az sem garantál minőséget, innentől ez a “védelem” meglehetősen virtuális.

   • Andrea castro 2014.10.10. @ 13:25

    Szomoruan latom hgy otthon meg mindig a vegzetseget veszik figyelembe jobban es nem azt hgy mit tud az ember felmutatni nyugaton nem kerik a fotozashoz hgy diplomad legyen azt nezik hgy mit tudsz!!!
    es ha jo vgy elismernek,vegzetseg nelkul is
    Es az emberek nem egymast fikazzak hanem segitik es biztatjak ha valamiben tehetseges
    Enekesek is vannak akik nem tudnak kottat olvani de super jol enekelnek es olyanok is akik jol tudnak kottat olvasni de enekleshez mar nincs tul jo hanjuk
    De sajnos a magyarok hiresek abban hgy hgy kossunk bele a masikba

    • a magyar rendszer elég bürokratikus. sok mindenhez megkövetelik a végzettséget, ami nem is lenne feltétlenül baj, volna ennek értelme – szerintem viszont az sokkal nagyobb gond, hogy az oktatás (és persze a vizsgáztatás) színvonala nem olyan, hogy egy ilyen kritérium kellően hatásos lehessen…

    • Andrea Castro 2014.10.11. @ 01:31

     Pontosan ezert hagytam el az orszagot!!! 14 evel ezelott a magyar felfogas soha nem fog valtozni sajnos es az orszag sem
     Ezert a legtobb tehetseges fiatal kulfoldon ervenyesul akar diploma nelkul

     • Andrea castro 2014.10.11. @ 01:37

      Attila megneztem a munkaidat es nagyon tetszik:)engem is nagyon erdekel a fotozas bar en magamtol tanultam nincs diplomam:)legyen nagyon szep napod
      Udv
      Andi

Comments are closed.