Mindig legyen nálatok füldugó!

Mindig legyen nálatok füldugó!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Sok olyan hasznos apróság van, ami mindenkinek jól jöhet, fotósként meg egyenesen elengedhetetlen. Egyik ilyen a füldugó. Autóversenyek és fesztiválok fotózásához kimondottan elengedhetetlen kellék, de egy hangosabb környéken az esti, vagy akár délutáni pihenést is nagyban meg tudja könnyíteni.

A hétvégén tettem egy villámlátogatást a Paloznaki Jazzpikniken, ahol az olasz Mario Biondi koncertjét fotóztam. Már dübörgött a basszus a hangszórókból, amikor a színpad tövében állva eszembe jutott – mondhatni a dobhártyámba hasított – mivel nem készültem erre a munkára. Igen, füldugóval. Az igazat megvallva nem is annyira a hangerő juttatta eszembe, hanem amikor az előttem álló kolléga elkezdte akkurátusan bedugni vele a fülét.

Mario Biondi Paloznakon
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Hosszú ideje nem volt rá szükségem, mivel a fesztiválok és autóversenyek fotózására se nagyon volt a közelmúltban példa az életemben. Fesztivált vagy két éve nem nagyon fotóztam, autóversenyt még ennél is régebben. A hétvégén ugyan rendeztek Forma1 Nagydíjat és még nézők is lehettek rajta (bár tisztázatlan, hogy ők fényképezőgépet is vihetnek-e magukkal), de én most is kihagytam, így ez sem érintett most.

Már jó pár éve, az első fesztiváljaim és autóversenyeim idején megállapítottam, hogy füldugónak (is) mindig kell lennie a fotótáskában. Mivel több fotós táskám is van, a szabályt kiterjesztve alkalmazom: minden táskában kell lennie egy párnak.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A füldugó filléres tétel és még a komolyabbak sem olyan őrülten drágák, a hallásunk meg fontos, így vettem hát egyszer több marékra valót és szó szerint tettem minden táskámba egy párat, hogy kéznél legyen, amikor kell majd. Olyannyira általánossá vált ez az elővigyázatosságom, hogy már szerencsére figyelnem sem kell rá, tényleg mindig ott van minden táskámban egy pár füldugó.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A hétvégén egy új táskával mentem dolgozni, amibe nem tettem füldugót. Legőszintébb meglepetésemre még így is volt benne. Indulás előtt ugyanis beledobtam egy kis övtáskát, hátha kelleni fog. Az pedig rendszeresen velem szokott jönni Forma1-re, fesztiválokra és minden más hasonló munkára is.

Így készülnek a Forma-1 képek
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Úgyhogy néhány egyéb hasznos holmi mellett többek közt füldugó is volt benne. Igazán jól esett, amikor a nagyszínpad hangszórói előtt fényképeztük a fellépőket. Ezeket ugyanis általában úgy állítják be, hogy még a hátsó sorokban is jól lehessen hallani a koncertet, nemhogy az első sor előtti fotós árokban.

Nálatok is mindig szokott lenni füldugó? Írjátok meg kommentben a blog Facebook oldalán!

Ha már füldugó, ne feledjük a Nagy durranás örök érvényű jelenetét sem:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!