Véget ért a hetedik F1 futamom

Vasárnap este végetért a hetedik Forma1 futam, amit fényképeztem. Önkéntelenül is mondanám, hogy zsinórban, de a sorozat nem folytonos…

Tavaly ugyanis a FINA Úszó VB fotózása miatt nem mentem Forma1-re. Bár így sem aszalódtam sokkal kevesebbet a napon, mintha a Hungaroringre mentem volna, persze nem ez volt a döntő szempont.

 

A post shared by Attila Volgyi (@volgyiattila_hu) on

Mivel a korábbi Instagram posztjaim miatt többen kérdeztétek, gondoltam leírom itt a blogon is, hogy ezen a Forma1 hétvégén kb. 61 km-t tettem meg a Hungaroringen. Ennek egy (kisebb) részét a kb. 4,5 km hosszú pálya belső oldalán vezető szervíz úton főleg autóval mentem, mivel így gyorsabb, mint folyton csak caplatni a felszereléssel. Bár amikor épp nem jött a fotósokat szállító mikrobusz, akkor azért sétáltam itt is. Mivel azonban kb. 5x mentem körbe a pálya körül, így is bőven maradt még táv a lábamban a padockban, boxutcában és a kanyarokban fel-alá sétálásból.

 

A post shared by Attila Volgyi (@volgyiattila_hu) on

Így készülnek a Forma-1 képek
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Arról, hogy milyen a Forma1-en dolgozni és hogyan készülnek a képek, korábban már írtam a blogon, így erről most nem írok újra. Az ilyen hosszú és intenzív munkák után mindig a hétköznapokba visszarázódás az igazán nehéz. Most is épp ezzel küzdök – a hétvégén készült rengeteg kép feldolgozása mellett persze.

Hivatalos: alig mehet pár újságíró és fotós Forma-1-re
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Kiegészítés: A sors furcsa fintora, hogy a bejegyzés megjelenése óta nem is voltam többször Forma1-en, így a belépő gyűjteményem sem gyarapodott azóta. 2019-ben egy adminisztratív malőr miatt maradtam ki a száguldó cirkuszból. 2020-ban pedig a koronavírus járvány miatt elrendelt szigorítások rekeszdtem a pályán kívül – az összes többi magyar fotóssal együtt. A 2021-es futamra korlátozottan már visszaengedték az újságírólat és fotósokat, de én ekkor sem mehettem.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!