Visszafogott volt a Királynő hivatalos születésnapja – a Windsorban tartották London belvárosa helyett

A Red Arrow költelék a Windsor Kastély felett
Fotó: Eddie Mulholland/AP/pool/Reuters

Megtartották II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapját a Trooping the Colour parádéval. A gyász és a járvány miatt ezúttal csak szűk körben a Windsor Kastély udvarán.

Kattogtak a fényképezőgépek Fülöp herceg temetésén
Részletekért katt a képre!
Fotó: Leon Neal/pool/Reuters

Mint a Királyi udvar és a testőrség oldalán is közzétették, az idei Trooping the Colour parádét visszafogott léptékben, a Windsor Kastély udvarán tartják a szokásos, a londoni mallon és a Buckingham Palotát körülvevő utcákon tartot nagyszabású felvonulás helyett. A döntés értelmében nézőket sem fogadott az esemény. A korábban vett jegyeket visszaváltják.
Fülöp herceg halála óta ez volt az első nagyszabású állami ünnepsség. A felvonuló katonák örömére remek időben, ugyanis nem esett az eső. A herceg temetésén elmaradt missing man manőverrel ellentétben ezúttal a légirő repülő köteléke is tisztelgett az uralkodó előtt. A királynő hivatalos és a valódi születésnapjáról korábban írtam a blogon bővebben, érdemes elolvasni.

Ti mit gondoltok a visszafogott katonai parádéról? Írjátok meg kommentben a blog Facebook oldalán!

II. Erzsébet királynő igazi születésnapja, mert neki kettő is van
Részletekért katt a képre!
Fotó: Luke MacGregor/Reuters

Képes tudósítások a Trooping the Colour Parádéról:

A BBC közvetítése a 2021-es Trooping the Colour parádéról:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!