Ingyen Creative Cloud akár három hónapig is

A Covid-19 koronavírus járvány sok féle iparágat sújt, köztük a fotósokat is, meg az Adobe programok többi célcsoportját is. Az Adobe éppen ezért csatlakozott a világszerte egyre nagyobb felajánlási hullámhoz, hogy segítséget nyújtson. Előbb csak a diákoknak, de most már mindenkinek két hónap (sőt akár három is lehet) ingyenes Creative Cloud hozzáférést adnak, így ennyivel is kevésbé kell tartanunk tőle, hogy a járvány miatt kieső munkák és bevételek mellett miből fizetjük majd a munkánkhoz használt szoftverek előfizetését.

Ez most úgy fest, hogy nem lesz olyan félreértés, mint amilyen  a korábbi ingyen PhotoShop letöltési félreértés volt. Nem utolsó sorban ez a gesztus segíthet szépíteni a cég sokakat megosztó korábbi árazási trükközésének emlékén.

Kedvezmény mindenkinek
Korábban már megjelent a nemzetközi fotós oldalakon (PetaPixel, Fstoppers, Adobe), sőt magyarul is megírta a Pixinfó, hogy az Adobe bejelentette, hogy ingyenes hozzáférést ad az iskolásoknak.
Azóta viszont már nem csak a diákokra vonatkozik az ajánlat (24.hu, PetaPixel, Fstoppers, Adobe), hanem ingyenes két hónapot kap mindenki, aki már rendelkezik Adobe Creative Cloud előfizetéssel.

Lehet akár három hónap is
Ezt a módszert én magam nem próbáltam ki, de ismerek olyat, aki három hónapot kapott, mivel nem csak egyszerűen az Adobe webfelületén választotta ki a kedvezményt, hanem az angol nyelvű chat ügyfélszolgálatot választotta. Mint egyik kolléga elmondta “Először egy robot próbál segíteni, utána ismét ugyanazt a kérést kell beírni (vírus miatti kedvezmény igénylése), és akkor sok idő múlva jelentkezik egy ügyfélszolgálati munkatárs. Onnan már pár perc az egész lebonyolítás.” Neki úgy 40 perce ráment a várakozásra, de végül 90 nappal hosszabbodott az előfizetése a mindenhol szereplő és másoknak adott 60 nap helyett.

Fertőtlenítsd a használati tárgyaid is!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Julia Joppien/Unsplash

Gyors ügyintézés
Ha beéredd a két hónap ingyenességgel, akkor pár kattintással néhány perc alatt el tudod magad intézni. A kedvezmény élesítésére az előfizetés módosításánál van lehetőség. El kell indítani az előfizetés felfüggesztését, a kérdőívben kiválasztani, hogy azért szűnteted meg az előfizetést, mert túl drága, majd a véglegesítés után felkínálja a választást, hogy két hónapig ingyen használd. Ha ezt kiválasztod és véglegesíted, akkor megmarad az előfizetésed és kapsz két hónapot ajándékba.

Ha a folyamat közben korábbi lemondási díjat jelez, ettől nem szabad megijedni. Elfogadás után felajánlja az ingyenes lehetőséget. Ha pedig valakinek mégsem kínálná fel, akkor az ügyfélszolgálat segít megoldani, de nekem nem volt vele semmi problémám, gond nélkül felajánlotta.

Ne felejtsétek el alaposan tisztítani a használati tárgyaitokat – különösen járvány idején!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!