Egyre versenyképesebbek az Adobe árai

Nem szeretünk róla beszélni, de kevesen használnak legális szoftvereket, még a szerzői jogaikat féltő és gyakran reklamáló fotósok közül is. Talán ezért is alakulnak egyre kedvezőbben a fotós szoftverek árai, ami felé egy újabb lépést tett az Adobe új felhő szolgáltatása is.

A Mac AppStore megjelenésekor az Apple csökkentette az Aperture program árát olyan szintre, hogy senki ne mondhassa, hogy nem engedheti meg magának legális fotószerkesztő program használatát. Most pedig az Adobe árazza egyre barátságosabban saját fotó kezelő alkalmazását.

A tegnapi bejelentés szerint a LightRoom bekerült az Adobe Creative Cloud felhő szolgáltatásba, aminek részeként már a LightRoom is elérhető akár időszakos előfizetés keretében, ha valakinek csak hosszabb-rövidebb projektekhez van szüksége a szoftverre, de (ahogy például én is) gyakran kihasználatlanul tárol a polcon, vagy akár a gépen is programokat.
Így aki a havi 50 EUR (14 ezer forint), vagy havonta megújított 75 EUR (21 ezer forint) díjért használja az Adobe szoftver kínálatát, már a LightRoom programhoz is hozzáfér, aminek mindig a legújabb verziójának használatára jogosult, és természetesen élvezheti az új felhő szolgáltatás többi előnyét is. Ha pedig valaki a korábbi Creative Suite verziók valamelyikét megvásárolta, akkor 30 EUR (8500 Ft) havi díjért használhatja a teljes szoftver kínálatot, amiben már a LightRoom is benne van.
Persze aki akár magán célra, akár munkájához napi szinten használja a LightRoomot, és nincs szüksége az Adobe többi programjának szolgáltatásaira, annak még mindig jobb vétel lehet a LightRoom 4 dobozos változata, főleg mivel nemrég ennek az ára is lement, és jelenleg 109 EUR (32 ezer forint), a régi verzióról történő frissítés pedig 62 EUR-ba (18 ezer forint) kerül.

Szerinted mennyi a LightRoom ideális ára?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!