2015 legjobb sajtófotó válogatás gyűjteménye

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Akárcsak a korábbi években, ezúttal is elkészült az óév legjobb sajtófotóiból készült válogatások legteljesebb nemzetközi és hazai gyűjtése, ami idén is több órányi lehetőséget kínál, hogy remek fotókat nézegethess. A Monroe Gallery és a Fotó-történet blog idén is megelőzött a saját gyűjtésével. Így nekem ezúttal is csak kiegészítenem kellett az általuk közölt listákat, de azért így is volt mit hozzátennem, hogy mégteljesebb legyen a gyűjtemény.
Mivel az idei gyűjtéssel csak most, a Magyar Sajtófotó Pályázat eredményhirdetésének napjára végeztem, így természetesen a pályázat képei is ott vannak a magyar listában – de a belőlük készült válogatásokat már nem vettem fel a listára (ennek a miértjéről talán majd máskor írok).

Kiegészítés: Egy fontos dolgot kifelejtettem a gyűjtésből, pedig érdemes megemlíteni, hogy a listában is szereplő New York Times The Year in Pictures 2015 válogatás nem csak online jelent meg a lap weboldalán. A világ egyik legrangosabb napilapjának legendás vasárnapi mellékletében nyomtatásban is megjelent. Erről készült az alábbi videó:

 

//

Video of The New York Times’ Year in Pictures in print todaySection front photo by Tyler Hicks/The New York Times Online: nyti.ms/1RBBOAk Photo editors Meaghan Looram and Jeffrey Scales on the selection process: nyti.ms/1Tf3VTv

Posted by Mikko Takkunen on Sunday, 27 December 2015

Ha esetleg ismersz még további olyan válogatásokat, amiket érdemes volna felvenni a már így is végtelennek tűnő listára, küldd el nyugodtan kommentben, vagy emailben!

Visszaemlékezés: 2009 képekben
Részletekért katt a képre!

Magyar lapok válogatásai:
Hírügynökségek válogatásai:

2014 legjobb sajtófotói
Részletekért katt a képre!
Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images

Külföldi lapok válogatásai:
Videók:

Season’s Greetings 2016 – AFP

Watch our Video of The Best of the Year Photos – Bloomberg

2015 Year in Focis – Getty Images

Iconic Images of 2015 – Getty Images

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!