Gyűjtemények 2014 legjobb sajtófotóiból

Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images

Eredeti fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images

Idén sem maradhat el az ilyenkor szokásos válogatás cunami az elmúlt év legjobb képeiből. Így év végén minden a legtöbb lap képszerkesztői kényszert éreznek, hogy különféle válogatás galériákban tekintsék át az elmúlt év eseményeit. Idén sincs ez másként, úgyhogy én is összeállítottam a szokásos gyűjtést a mások által készített válogatásokból – akár csak 2013-ban, 2012-ben, 2010-ben, 2009-ben, stb…

Én is gyűjtögettem a különféle válogatásokat, de a külföldi galériák zöme a Monroe Gallery gyűjtésében és némelyik Hernádi Levente válogatásában is megtalálható.
Ha annyi időt nem is töltesz majd el ezekkel a galériákkal, mint én tettem az összeválogatásukkal, remélem, hogy legalább a végéig legörgetsz. Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is ott a lista végén néhány videós összeállítás is különböző hírügynökségek legjobb képeiből, amiket egy helyen, pár perc alatt végignézhetsz.

Mivel sok galéria esetében főleg hírügynökségi anyagokból válogattak, így sok az átfedés a galériák között. Tettem hát a lista néhány eleme mellé egy “Tipp” jelzést, amiket különösen érdemes megnézni. Ez a jelzés jobbára vagy a forrás galériákat jelöli, vagy azokat, amik az adott lap sajtá, vagy ritkább képeiből készültek, így kisebb eséllyel találhatók meg más galériákban és te is inkább érezheted úgy, hogy kár volna kihagyni őket. Persze ez sem garancia semmire és a kiemelésem meglehetősen szubjektív.

Ha nem éreznéd teljesnek a gyűjteményt, akkor kommentben jelezd bátran, hogy milyen válogatásról tudsz még, amit én kihagytam és a listán lenne a helye!

Magyar lapok válogatásai:
Hírügynökségek válogatásai:

Válogatások a 2012-es év fotóiból
Részletekért katt a képre!

Külföldi válogatások:
Videók:

Reutes Pictures of the Year 2014:

https://www.youtube.com/watch?v=wtCM3gNm3Y8

AFP Year in Pictures 2014:

Getty Images Year in Focus 2014:

National Geographic Year of Images in 30 Seconds:

Bloomberg Best Photos 2014:

BEST OF THE YEAR 2014 from BBPhoto on Vimeo.

Az Index szerint is érdemes átnézni a válogatásomat

Az Index szerint is érdemes átnézni a válogatásomat

Kiegészítés: Nem sokkal a bejegyzés megjelenése után az Index is megosztotta azt a Mindeközben rovatában. Köszönöm, hogy népszerűsítik ezt a nyilván sokak számára már elrettentő léptékű válogatást – ami azóta még bővült is, így már biztosan 231 galéria felett van a lista…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!