Válogatások a 2012-es év fotóiból

Válogatások a 2012-es év fotóiból
Részletekért katt a képre!

YearInPhotos2012Már hetek, sőt talán hónapok óta sorban közlik a lapok saját képeikből és hírügynökségek anyagaiból készült megannyi féle válogatásaikat. Ezekből készítettem most egy válogatást, mint tettem azt tavaly és tavalyelőtt is.

Már nem is tudom, melyik médium kezdte legkorábban publikálni éves válogatásait, csak arra emlékszem, idén felfigyeltem rá, hogy majdnem annyira korán kezdődött, mint a karácsonyi előkészületek. A Reuters válogatását alaposan át is dolgozták, és félreértelmezték sokan, de erről már korábban írtam, most csak a válogatásokkal foglalkozom.

http://www.viiphoto.com/contentNewsletter/BestOf2012/Az idei válogatásba a “szokásos” sajtófotó galériák mellett került egy-két további érdekesség, de a hagyományosabb válogatások közül is kiemelném a Time igen terjedelmes galériáját, ami nem teljesen véletlenül kapta a Képen szereplő fotósok éve címet. Sőt a Time még valamivel kedveskedik a fotós világnak, készítettek egy galériát a 2012-ben elhunyt fotósok emlékére is.
Került azért a listára mobil fotó gyűjtemény és van kifejezett Instagram válogatás is, ha már így az év végére a fotómegosztó oldal úgy felkavarta a kedélyeket. Van még itt válogatás időjárás fotókból, a legtöbbet megosztott netes képekből, az év legjobb magazin címlapjaiból

Idén a Reuters, az AFP és a Getty Images és a VII hírügynökségek videó összeállítást is közzétettek éves fotó gyűjteményeikből, ezeket a bejegyzés végén találod.

Hírügynökségek válogatásai:
Magyar lapok válogatásai:
Külföldi válogatások:
Videók:

Reuters Year in 60 seconds

http://www.youtube.com/watch?v=g1MVjYHpQls

Getty Images Showreel 2012

AFP year in photos

Bloomberg Photos: Best of the Year 2012

National Geographic Magazine’s Photos of the Year

Forrásmegjelölés: A válogatás jelentős része a Monroe Gallery válogatása nyomán készült. A külföldi anyagok közül nem sokat sikerült találnom, ami az ő listájukon nem szerepelt (de azért volt egy pár).

Ha tudsz még olyan válogatásról, ami kimaradt, írd meg kommentben!

Readers Comments (6)

 1.  Köszönöm ezt a részletes listát Attila, most bőven lesz mit nézni egy jó ideig! A blogodhoz pedig sok sikert kívánok 2013-ban! A Te idei képeidből is láthatunk egy válogatását majd?

  • kéne köztük válogatni, de még nem tudom, hogy mikor lesz rá időm, energiám

   a jó kívánságokat köszönöm

   •  Szerintem már az is komoly teljesítmény, hogy a munkáid mellett marad időd és energiád egy ilyen színvonalas oldalt is működtetni! Csak így tovább!! Abban pedig igazad van, hogy meg kell becsülni, ha az embernek idén is van mit dolgoznia.

    • köszi az elismerést, igyekszem…
     ,-)))

     képeket kéne válogatni a Sajtófotó Pályázatra is, de ki tudja, hogy lesz-e rá időm

 2. Ez alapján: http://fototortenet.blogspot.hu/2012/12/az-ev-kepei-fotovalogatasok.html ez még hiányozhat: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2239344/The-best-pictures-year-long-happens-December.html#axzz2JsBZgeet 

Comments are closed.