Mobillal Forma1-et fotózni?

Sokan fotóznak mobillal mindenfélét, köztük még a Forma1-et is. Én általában ilyesmit első sorban fényképezőgéppel szoktam fotózni, hiszen többnyire nem szórakozásból vagyok ott, hanem dolgozni. Viszont ha már a hétvégén úgy alakult, hogy akadt egy kis elütni való időm is a pálya szélén (mivel a kerítésen keresztül nem annyira lehet fényképezni), elkezdtem egy kicsit szórakozni a mobillal (is).

Azt persze nem állítom, hogy minden képen volt is autó. Nyomkodtam egy darabig a képeket egyesével és sorozatban is (ha már tud ilyet is az iPhone). Ahhoz képest, hogy sokan még mindig mennyire lesajnálóak a mobil fotózással kapcsolatban, határozottan nem lehetetlen akár még Forma1-et is fényképezni egy mobillal. Sőt talán már nem is teljesen értelmetlen.
Mondjuk az én egy-két mobilos Forma1 képem nyomába sem ér annak, amit például Dan Chung művelt iPhone-al a Londoni Olimpián, vagy amit más profik alkotnak a mobiljukkal.

Nem árt azért a mobil fotózást továbbra is helyén kezelni és kerülni az irreális elvárásokat. Ugyan került már Instagram fotó a Time címlapjára (és más újságokéra is), a mobiltelefonok még mindig messze nem ugyanazt nyújtják, mint a komoly fényképezőgépek. Ezért aztán a fotós munkát sem érdemes első sorban mobilokra bízni, hiába tartják jó ötletnek egyre több szerkesztőségben. Különösen optikai képességek és kezelhetőség tekintetében nagy az elmaradás. Komoly munkára továbbra sem jutna eszembe mobilt használni. Pedig annyi biztos, hogy a gyors fotóküldésre sajnos sokkal jobbak, mint a nagy fényképezőgépgyártók WiFi megoldásai.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!