Történelmi bakik a Magyar Televízióban

Varga József a tévébenForrás: Fortepan

Varga József a tévében
Forrás: Fortepan

Eredetileg nem akartam április 1-ei posztot írni, de valahogy mégsem tudtam megálni. Pont ma két éve fél komolyan már megírtam, hogy a napi közéleti hírtermés abszurditásával egyre kevésbé tud versenyezni a Hírcsárda, így a létezésük lassan teljesen okafogyottá válik. Ez a vélemény már kezd a Hírcsárda Facebook oldalán is visszaköszönni és erre az M1 indulása csak ráerősített. Mindeközben még a parlamenti hétköznapok is szolgálnak retusálatlan humorforrással.

Most már hetek óta szórakozik mindenki az M1 hírtv bakijain. Április 1-ére a Dumaszínház tagjai előálltak a saját M1 paródiájukkal, bár a jelek szerint nem igazán futotta nekik többre, mint a komolynak szánt műsor szolgai másolására. Tényleg okafogyottnak tűnik ez a fajta humor.

Az MTV-nél viszont történelmi hagyománya van a bakizásnak. Úgyhogy arra gondoltam, felevenítem a legendás esti mese bakit. Az már Urban Legends 2005-ben megírta, hogy nem egészen ebben a formában, de valószínűleg tényleg megtörtént. Sajnos mozgókép felvételről azóta sem tudok, hogy fenn maradt volna róla. Pedig ma minden más pillanatnál aktuálisabb volna.

“Réges régen, a tv hőskorában, esténként a nők olvastak fel esti mese gyanánt. Egy alkalommal, teljesen váratlanul az utolsó pillanatban a bemondónő rosszul lett, és helyette az egyik férfi kollégát kérték fel a mesemondásra.
– Szervusztok gyerekek! – köszönt illendően az ötvenhárom éves szakállas figura. – Fecske anyó vagyok! – folytatta, és a korabeli felvételen látszik, hogy az operatőr megbillenti a statívot a röhögéstől. A mesélő, nagydarab szakállas figura folytatta – …és épp a tojásaimon ülök… – a korabeli kollegák szerint, ekkor a hangosító, valamint az összes díszletes és kellékes halkan kiosont a folyosóra, majd összeesett a röhögéstől. Utolsónak az operatőr maradt, aki a következő mondat után hagyta el a stúdiót: – ….és a fészekből kilóg a szép villás farkam…”

Mondjuk akkoriban még szoktak volt ilyet is csinálni az MTV-nél:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!