Humoros kisfilm: Így dolgozik egy “profi” fotós

A profi szerepében Csukás István

A profi szerepében Csukás István

Ha már annyira a profi fotós kérdéskör jár most világszerte mindenki fejében, gondoltam ez a legjobb alkalom, hogy elővegyek egy réges régi humoros videót: A profi fotós. Görbe tükör egyes profiknak, vagy olyanoknak, akik inkább csak annak vallják magukat.

Weisz László, Csukás Tibor, Bojtár Vivienn, Podhorszki Judit, Nagy József és az operatőr/vágó Butkai Attila kisfimje még 2010-ben készült, az eltelt idő alatt kb. 8700-an látták.
Nem a képen is látható lencsevédő sapka az egyetlen szakmai poén benne. A készítők szerint nem a véletlen műve, ha valaki ráismer egyes jellemvonásokra, a filmet valós tapasztalatok ihlették, de a szórakozás legalább annyira szempontjuk volt, mint a szakmai fricska. Én párszor már előástam a végtelen videóhalmazból, időről-időre meg szoktam nézni és mindig jól szórakozok rajta, de talán most a Flickr botrány újfenn felkavarta az állóvizet szakmai körökben, minden másnál időszerűbb lett megosztanom.

Te mit gondolsz a videóról, ismersz esetleg hasonló karaktereket?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!