Meglesett fotósok az éjszakában

Stiller Ákos szokásait is kielemzi a természettudós

Stiller Ákos szokásait is kielemzi a természettudós

Érdekes, szórakoztató kezdeményezésbe fogott a Vs.hu a közelmúltban. Ál-dokurealityben dolgoznak fel különféle hétköznapi témákat, amikről úgy gondolják, hogy ebben a formában kellő humor forrást jelentenek.

Mint a sorozat ismertetőjében írják, Jivens O. Breewenses nagyvárosi szubkultúrákat vizsgáló természetfilm sorozata kéthetente, kedden 12h-kor jelenik meg a Vs.hu YouTube csatornáján, amit az oldaluk cikkeibe ágyazva is elérhetővé tesznek.

Nem mindenki díjazza az ilyen kétes érdeklődést

Nem mindenki díjazza az ilyen kétes érdeklődést

A néhány perces epizódokból álló sorozat célja semmi több, mint a szórakoztatás. Még véletlenül sem nevezhetjük infotainmentnek, mint a Spektrum, Discovery, National Geographic, vagy társai, amiket kifiguráz. Elvégre semmi újat nem tudunk meg a deszkásokról és a riporterekről. Talán kicsit mi is meghökkenünk, mint a Margitszigeten zaklatástól joggal tartó futólány, aki talán mégsem fogja beperelni a készítőket a személyiségi jogai megsértéséért, de talán a celebek reakcióin tényleg tudunk szórakozni – ha már nekik csak ez a szerep jutott.
Én egyelőre nem tudom eldönteni, hogy mennyire szórakoztat, de engem kicsit meglep, hogy alig pár hónappal a lap indulása után máris ilyen tartalommal rukkoltak elő és hogy a Sztori gála is terítékre került. Pedig a Vs.hu korábban Magyar Rádiónál dolgozó főszerkesztője, Kerényi Gyögy az induláskor kategorikusan kijelentette, hogy “No bulvár”. Nos úgy fest, hogy ez az elhatározás csak eddig tartott. Bár ezt a kijelentést már akkor is elnagyoltnak éreztem, mert csak az nem derül ki, hogy mit tartanak bulvárnak.

Te mit gondolsz erről a műfajról és az eddig elkészült kisfilmekről?

Kiegészítés: A Betondzsungel epizódjai fentmaradtak a VS.hu YouTube csatornáján, de azóta indult egy külön Betondzsungel csatorna is, ahol újabb epizódok is megtalálhatók.