Meglesett fotósok az éjszakában

Stiller Ákos szokásait is kielemzi a természettudós

Stiller Ákos szokásait is kielemzi a természettudós

Érdekes, szórakoztató kezdeményezésbe fogott a Vs.hu a közelmúltban. Ál-dokurealityben dolgoznak fel különféle hétköznapi témákat, amikről úgy gondolják, hogy ebben a formában kellő humor forrást jelentenek.

Mint a sorozat ismertetőjében írják, Jivens O. Breewenses nagyvárosi szubkultúrákat vizsgáló természetfilm sorozata kéthetente, kedden 12h-kor jelenik meg a Vs.hu YouTube csatornáján, amit az oldaluk cikkeibe ágyazva is elérhetővé tesznek.

Nem mindenki díjazza az ilyen kétes érdeklődést

Nem mindenki díjazza az ilyen kétes érdeklődést

A néhány perces epizódokból álló sorozat célja semmi több, mint a szórakoztatás. Még véletlenül sem nevezhetjük infotainmentnek, mint a Spektrum, Discovery, National Geographic, vagy társai, amiket kifiguráz. Elvégre semmi újat nem tudunk meg a deszkásokról és a riporterekről. Talán kicsit mi is meghökkenünk, mint a Margitszigeten zaklatástól joggal tartó futólány, aki talán mégsem fogja beperelni a készítőket a személyiségi jogai megsértéséért, de talán a celebek reakcióin tényleg tudunk szórakozni – ha már nekik csak ez a szerep jutott.
Én egyelőre nem tudom eldönteni, hogy mennyire szórakoztat, de engem kicsit meglep, hogy alig pár hónappal a lap indulása után máris ilyen tartalommal rukkoltak elő és hogy a Sztori gála is terítékre került. Pedig a Vs.hu korábban Magyar Rádiónál dolgozó főszerkesztője, Kerényi Gyögy az induláskor kategorikusan kijelentette, hogy “No bulvár”. Nos úgy fest, hogy ez az elhatározás csak eddig tartott. Bár ezt a kijelentést már akkor is elnagyoltnak éreztem, mert csak az nem derül ki, hogy mit tartanak bulvárnak.

Te mit gondolsz erről a műfajról és az eddig elkészült kisfilmekről?

Kiegészítés: A Betondzsungel epizódjai fentmaradtak a VS.hu YouTube csatornáján, de azóta indult egy külön Betondzsungel csatorna is, ahol újabb epizódok is megtalálhatók.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!