Inspiráló filmek fotósoknak

filmalkotások, amiket minden fotósnak érdemes látni

Magyar verzió
Fotó: Soe Zeya Tun/Reuters

Fotó: Soe Zeya Tun/Reuters

Világok arca: Baraka című filmet ma este megnézheted  a Duna TV műsorán.

  • Sugározza: Duna TV
  • Dátum: 2015. márc 9. (Hétfő)
  • Kezdés: 21:20
  • Hossza: 96′

Több hasonló listával találkoztam már, néhányat én is írtam már korábban itt a blogon és valószínűleg fogok is még egy párat. Ezen a listán most nem a fotósokról szóló játék- vagy dokumentumfilmek szerepelnek. Inkább olyan filmekből próbáltam összeállítani egy gyűjtést, amiket a látványviláguk, képi megoldásaik, vagy egyéb vizuális eszközeik miatt érdemes inspirációként megnéznie minden fotósnak.

Szándékosan nem számozom be a listát, mert nem akarok rangsort felállítani a filmek között, csak válogatni és tippeket adni. Természetesen ezt messze nem a végleges listának szánom, inkább csak ötletadónak, gyűjtsünk össze együtt minél több ide illő filmet, amiket érdemes mindenkinek látnia!
Ahol épp aktuális televízió sugárzás, azt is odaírtam a listába, illetve az első kettő online is bármikor megnézhető, erről további információt a címre kattintva találsz.

Ha tudsz még olyan filmet, ami nem fotósokról/fotózásról szól, de inspirálónak tartod és a fenti szempontok alapján mégis rajta volna a helye a listán, akkor írd meg kommentben!

Címkék