Inspiráló filmek fotósoknak

Fotó: Soe Zeya Tun/Reuters

Fotó: Soe Zeya Tun/Reuters

Ezt az írást egy aktuális tévéműsor ajánló ihlette. A műsor a film a tévében már lement, de a lista örök érvényű marad – és tervezem folyamatosan bővíeni is azt, akár a ti segítségetekkel is.

Fotós dokumentumfilmek listája
Részletekért katt a képre!
Fotó: Chelsea Marie Hicks/Flickr

Több hasonló írással találkoztam már, néhányat én magam is közzétettem itt a blogon és valószínűleg fogok még a jövőben is. Ezen a listán most nem a fotósokról szóló játék- vagy dokumentumfilmek szerepelnek. Inkább olyan filmekből próbáltam összeállítani egy gyűjtést, amiket a látványviláguk, képi megoldásaik, hangulatuk, vagy egyéb vizuális eszközeik miatt érdemes inspirációként megnéznie minden fotósnak.

Szándékosan nem angsorolom a filmeket a listán, mert nem akarok rangsort felállítani. Csak válogatni és tippeket adni. Természetesen ezt messze nem a végleges listának szánom, inkább csak némi ötletadónak. Gyűjtsünk össze együtt minél több ide illő filmet, amiket érdemes mindenkinek látnia!

25 kedvenc fotós filmem gyűjteménye
Részletekért katt a képre!
Fotó: Denise Jans/Unsplash

Ahol épp aktuális volt a televízió sugárzás, oda eredetileg azt is felsoroltam, de ezek mára már aktualitásukat vesztették – sőt 2019-re már egyre inkább a tévéműsorhoz igazodás is elavulttá kezd válni sokak számára. Az első kettő biztosan (és legálisan is) online bármikor megnézhető, erről további információt a címre kattintva találsz.

Ha tudsz még olyan filmet, ami nem fotósokról/fotózásról szól, de inspirálónak, lenyűgözőnek tartod és a fenti szempontok alapján mégis rajta volna a helye a listán, akkor írd meg kommentben!

Sajnos jelenleg nem működik a kommentelés a blogon, ezért átmenetileg a blog Facebook oldalán tudtok kommentet hagyni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!