Lecsapta a kenguru a drónt

Kangaroo-hit-drone-NewZulu-YoutubeEz történik, ha egy drón túl közel repül egy kötözködő hangulatú kenguruhoz.

A hétköznapi használatú drón fotózás/videózás történelmét (erről bővebben a kiegészítésben a bejegyzés végén) emlegetni kicsit korai volna, hiszen még csak most íródik, így ma még szinte bármi számíthat történelminek ebben a műfajban.
Akciókamerák találkoztak már sirállyal többször is, oroszlánnal szintén többször, Grizzly– és jegesmedvével és ki tudja még mi mindennel.

Drónokkal is történt már néhány kalandos dolog, többek közt talált el esküvői videó forgatásán vőlegényt is. Minden esetre most egy drón került összetűzésbe egy kenguruval. A Daily Mail cikke nyomán született Origo cikk egy kicsit többet is ír az esetről, de a lényegi része ez a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=UFWUlObSgn0

Kiegészéítés: Természetesen a bejegyzésben emlegetett drón fotózás történelme alatt csak a ma terjedő előre gyártott, lakossági használatú eszközöket értem. Ahogy arra alább egy kommentelő is rávilágít, jó pár évtizede használnak különféle drónokat, vagy ahhoz hasonló megoldásokat. Ami újdonságnak tekinthető, hogy ezek most már használatra készen lassan bármelyik boltban megkaphatók viszonylag alarcsony áron és bárki képes akárhol használni őket. Pont emiatt egyre gyakoribbak is az ilyen és hasonló, néha vicces, baleset videók.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!