Paparazzi film a tévében

film a lesifotósok munkájáról Hollywoodi szemmel

A bejegyzés már több, mint egy éves, a benne levő információk és linkek elavulhattak, a videókat törölhették, vagy azok beágyazási rendszere, vagy régió korlátozása megváltozhatott. – Ha az oldal bönkészése során valahol hibát találsz, kérlek jelezd, hogy javíthassam!

Paparazzi-movie-scene-ColeHauser

Jelenet a filmből

Ismét tévében a Paparazzi című thriller, amiben a paparazzókra ezúttal a szokásosnál is negatívabb szerepet osztottak. Már nem csak zaklatják a sztárokat, hanem ármánykodnak ellenük, és balesetet is okoznak.

Cím: Paparazzi
Vetíti: RTL Klub

Dátum: Június 21. (szombat)
Kezdés: 23:25

Az akciósztár főhős Bo Laramie (Cole Hauser) nem csoda, hogy bosszút forral, hogy csőbe húzza, és egy csapásra mindörökre megszabaduljon a családja életét megkeserítő lesifotósoktól. Ráadásul ahogy a film beállítja a fotósoknak ezt a körét, még csak neheztelni se nagyon lehet a sztárra.

Paparazzi-movie-posterA film persze kissé(?) túlzó és igazságtalan a fotós társadalom leghírhedtebb és legmegosztóbb rétegével. A paparazzók valójában nem ilyenek, nem ennyire, és pláne nem Magyarországon. Ugyanakkor talán nem véletlen, hogy elkészült a film, és talán az sem teljesen véletlen, hogy Mel Gibson producerként jegyzi azt (egyébként egy pár másodperces cameo jelenet erejéig maga is szerepel a filmben). Akik a filmben paparazzóként szerepelnek, azok valójában köztörvényes bűnözők. De azért a film kétségkívül érdekes témát boncolgat, hogy hol húzódnak a hírességek magán szférájának határai. Meddig tolakodhat be a hírességek életében az a nyilvánosság, amelyből a hírnevük és ezzel együtt a megélhetésük is származik, és meddig mehet el egy híres ember, hogy megvédje a magánéletét?

A Paparazzi nem egy filmtörténeti klasszikus, és nem csoda, hogy nem nyert soha Oscar-díjat. De azért egyszer talán érdemes megnézni (DVD-n is jutányos áron kapható), akár még tanulságos is lehet. Például tanulhatjuk belőle, hogy nem árt, ha fotósként épp megvernek minket (például a rendőrök?), mindig legyen a környéken pár másik fotós, aki megörökíti.

De azért mielőtt a film alapján nagyon megutálnád a lesifotósokat, olvasgass kicsit a blogon a bulvár és a paparazzi témáról, remélhetőleg találsz érdekes írásokat.

A film előzetese:

Oszd meg az ismerőseiddel és iratkozz fel a blog hírlevelére! Ne maradj le az újdonságokról!

Címkék