Google Street View Magyarországon

Google Streetview Magyarországon és a pendrájvon is #google #fotó #ajándék #it #budapest #mik #mik_budapest

Ötletes kis pendrájvot adott a Google a tegnapi sajtótájékoztatón. Bár szükség nem volt rá, mégis kedves gesztus tőlük – és külön jópofa a kivitelezése.
Igen, ez egy kicsi, sárga Google Street View logó formájú pendrive a képen – ami a laptopon áll a képernyőt kitöltő Street View képernyő előtt.

Zokon is vettem volna, ha az online megoldások egyik fő fejlesztőjeként a Google is egy DVD-t adott volna a tegnapi sajtótájékoztatón a sajtóanyaggal – hiszen ki használ ma már olyat. Szerencsére (más cégekkel szemben) ez meg sem fordult valószínűleg senkinek a fejében.
Bár esetemben a jópofa repi ajándék pendrive is csak jelképes volt, mert nem volt rajta semmi, csak néhány gigabyte üres hely. A sajtóanyagot meg úgyis elküldték emailben és letölthető a netről.

Magáról a nagy bejelentésről nem írok. A technológiáról nem sokat árul el a cég, a publikus információkat meg már szinte mindenki megírta előttem, olvasd el náluk (Index, OrigoHVG,KreatívHwSw).

A személyiségi jogi aggályok mondjuk érdekesek, erről a problémáról korábban írtam, mostanra részben elmúltak. Bár a Google által alkalmazni kényszerült megoldás majdnem olyan durva, mint a rendőrök esetében: eltakarják az arcokat, hogy ne legyen ok panaszra. Mondjuk miközben mi ünnepeljük, hogy nálunk végre létezik a szolgáltatás, addig Németországban épp büntetik a céget illegális adatgyűjtésért.
Most aztán mindenki keresheti saját magát, a kedvenc helyeit és persze a hibákat, meg a cikis és poénos dolgokat keresi a Street View-n. Gondolom a korábbi World Press Photo díjazott nyomán pályázati anyagot is fognak egy páran szülni innen – sajtófotó galériák már elkezdtek készülni. Egy magyar vonatkozású Street View útifilm viszont ötletes lenne a már létező amerikai mintára.

Te mit gondolsz a Street Viewról, mit tartasz fő előnyének?

via Instagram VA

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!