Stop-motion utifilm Google Streetview-val

StopMotionVideo-photoTomJenkinsNem igazán fotó (pláne nem sajtófotó), nem is egészen friss aktualitás, de gondoltam azért érdekes írni róla. Újabb ötletes stop trükk film készült, amit még a Tévé Maci is megirigyelne. Ezúttal a Google Street View ötletes használatával alkottak jópofa animációs filmet.

A The Theory néven futó Tom Jenkins különleges kis stop-motion filmet készített, részben talán a World Press Photo pályázaton díjazott és ezzel botrányt is kavart Michael Wolf ötlete ihlette. Legalábbis annyiban, hogy Tom Jenkins is a Google Street Viewt használta eszközéül. Ugyanakkor magába az animációba, sőt a történet kidolgozásába, és a filmezésbe is messze több energiát fektetett, mint a World Press Photon említésre méltónak talált fotós.
Jenkins főhőse a Csendes Óceán partjára vezető Street View útjának minden képét élesben használta, így a felvétel során látszó valódi képek peregnek az iMac képernyőjén.

Manipuláció nélkül
Mint a film Vimeo oldalán állítja, nincs a filmben egyetlen kicserélt kép sem, vagyis az egyes képkockákon mindig a Google Street View képernyője látszik. Érdekes, hogy van aki még egy animációs film fényképezésekor sem él a PhotoShop engedte széles skálán mozgó lehetőségekkel, míg mások olyan területen sem képesek visszafogni magukat, ahol kifejezetten elvárnák tőlük az eszköztár mérsékelt használatát, és kifejezetten tiltják a képek manipulációját.

Address Is Approximate from The Theory on Vimeo.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!