Jenson Button kalocsai mintás overálban

Jenson Button (GBR)

Galériáért kattints a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A nagy botrány után ismét a kalocsai minta nyerte a közönségszavazást. A Hugo Boss szavazásán 130 ezernél több szavazat gyűlt össze három nap alatt. Jenson ButtonHungaroring után a Brazil Forma1 Nagydíjon ismét kalocsai mintás  overallban lép pályára. Hamiltonnak a német dizájn jut.

Mivel az előző – török csalás miatt megsemmisített – magyar győzelem után a német mintát sorsolta ki a német divatcég, így annak tervezőjét már értesítették a győzelemről. A (főleg magyar) közfelháborodásra reagálva azonban újabb szavazást írtak ki, amit ismét fölényesen a magyar minta nyert. A német minta ráadásul még csak második sem lett a közönségszavazáson, az újraszavazáskor deklarált szabályok szerint az egyik pilóta mégis abban az overallban versenyez majd.

Reka Ebergenyi and McLaren Formula One driver Jenson Button of Britain

Button szemrevételezi az overallt
Galériáért kattints a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A szavazás oldalán már az eredmény szerepel, és Button videófelvétele azt állítja, ő tudta, hogy ez lesz a győztes. Állítólag szereti a virág mintát, talán ezért is ő fogja hordani Sao Paoloban. Hamilton pedig a német terv szerint készült overallban versenyez – amit Budapesten alaposan meg is nézett Ebergényi Rékán, még mielőtt magára öltötte volna. Hamilton kalocsai mintás overallját pedig árverésen értékesítik, amire a Brazil Nagydíjig lehet majd licitálni.
Természetesen az eredeti játékszabályok szerint a győztes dizájn készítője, Kalmár István is  kiutazhat a Brazil Nagydíjra, hogy ismét, élőben is megnézze hogy áll Buttonnak az overall.

Az újraszavazás sem ment zökkenőmentesen. Többen (itt a blogon is) panaszkodtak, hogy nem tudtak szavazni. A többséget viszont ez nem tartotta vissza, és ismét nagyságrendekkel több magyar voks érkezett, mint bármelyik más országból. Látszik, hogy itt hatalmas rajongói összefogás, és nem utolsó sorban némi média visszhang is volt a játék mögött.

További részletek később.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!