Kis gép egy nagy sportoló (nagy) kezében

UsainBolt-posing-SamsungMILC

Apró gép a nagy kezekben
Forrás: Samsung
Készítő ismeretlen

A Samsung leszerződtette Usain Bolt jamaikai futó olimpikont, hogy ezentúl vele reklámozzák legújabb fényképezőgépeiket.
A népszerű sportolót már többször is láttuk fényképezőgéppel a kezében. Általában futóversenyei után kért fényképezőgépet az őt megörökítő profi sportfotósoktól, amit a legutóbbi eszköz tulajdonosa a Londoni Olimpia után (kicsit kalandos körülmények között) elárverezte a gépet.

UsainBolt-Olympics-NikonD4-camera-photoStefanoRellandiniReuters

Fotó: Stefano Rellandini/Reuters

Persze a kis gép egészen máshogy áll a nagy darab sportoló kezében, mint a profi fényképezőgép. Talán pont ez adta az ötletet a koreai gyártónak, hogy a sportolót kérje fel reklámarcának. A mellékelt képen elég furcsán mutat a termetes fekete sportoló kezében a parányinak ható fényképezőgép, szemben a korábbi profi géppel. Nyilván a marketingesek erre direkt építenek is, hiszen a MILC termékkategória mellett szóló egyik fő érv a kis méret, amit jól kihangsúlyoz a kép.
Mint a Phoblographer írja, Bolt nem csak egyszerűen reklámozni fogja a Samsung termékeket. Az is része a két fél szerződésének, hogy a sztársportoló nevével fémjelzett Usain Bolt Alapítvány eszközöket és képzést biztosíthasson a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!