Megrövidítették Usain Bolt jótékonyságát

Már két napja lezárult Usain Bolt jótékonysági aukciója az Ebayen. Csak sajnos messze nem alakult olyan szépen az ügylet, mint amire lehetőség lett volna. A Londoni Olimpián a futó kezeibe került D4-et segítő szándékkal árverezték el, de az Ebay beavatkozása miatt csak töredék összeg gyűlt össze az árverésen.

Aukcióért katt a képre!

Mint korábban megírtam, Jimmy Wixtröm jótékony kezdeményezéseket támogat a jamaikai futó által dedikált Nikon fényképezőgépből befolyó összeggel. Az első, komoly sajtóvisszhangot kapott árverést azonban az Ebay formai kifogások miatt leállította.
Az árverést alig valamivel később újraindították, de második nekifutásra már közel sem teljesített olyan szépen a változatlan értékű relikvia. Míg az első árverést napokkal a vége előtt 11 ezer dolláros értéken állították le, addig az új árverés közelébe sem ért a gép árának mintegy dupláját jelentő összegnek. Valójában alig jött össze valamivel több, mint az a $6000, amibe a gép újonnan kerül. A 22 licit mindössze $7300-ig tornázta fel a most lezárult aukció vételárát. Persze mindez semmit nem von le a kezdeményezés jószándékúságából. Éppen csak a kedvezményezett alapítványok számlájára nem kerül annyi pénz. Ami azért szerintem baj, ha egyszer jótékonyságról van szó.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!