A fotók megváltoztathatják a világot

TED

Jonathan Klein TED beszéde

Régen írtam utoljára TED beszédekről, pedig önmagukban is nagyon fontosak és érdekesek szoktak lenni, ráadásul sok van köztük, ami a fotózással is kapcsolatban van.

Az alábbi, 2010-es videón Jonathan Klein, a Getty Images vezetője mesél az ügynökség történelmi képeiről és arról, hogy hogyan voltak ezek a fotók képesek ha nem is megváltoztatni a világot, de fontos változásokat elősegíteni.

Többen tartottak már hasonló témában TED beszédeket és másfajta előadásokat is. Korábban írtam már James Nachtwey háborús fotóriporter, David Griffin a National Geographic fotóigazgatója és a JR nevű utcai művész TED beszédéről is, akárcsak Gárdi Balázs TEDxDanubia előadásáról. Ha még nem láttad őket, nézd meg ezeket is, érdemes és érdekes – akárcsak az összes többi TED beszédet megnézni.

Most jöjjön az, hogy mit gondol egy nemzetközi hírügynökség vezetője a fotókról és azok szerepéről. (A videók mind több nyelven – magyarul is – megtekinthetők feliratozva, azok számára, akik az angol szöveget nem értik.)

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!