Föld Órája 2013 Budapesten

Hungarian Parliament

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Mint minden évben, idén március 23-án is megrendezték a Föld Óráját, hogy felhívják a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára, és ennek legegyszerűbb módjára, hogy kapcsoljuk le a világítást, ha nincs rá szükség.

A nemzetközi figyelemfelkeltő akció akárcsak a korábbi években, idén is nagyon szép képpárokat eredményezett világszerte, melyekből az Atlatntic nagy képes In Focus galériája most is remek gyűjteményt készített, melyben a tavaly még a Boston Globe Big Picture galériájában használt interaktív módszerrel magad kapcsolhatod le a látványosságok díszkivilágítását. A lap ugyanezt a megoldást alkalmazta tavaly is, ami már akkor is tetszett nekem.
Hasonlóan szép megoldás a Reuters hírügynökség két évvel ezelőtti multimédia összeállítása, amiben akkor a magyar Parlament fotója is helyet kapott. A hamarosan magyar nyelven is hírcsatornát indító Euronews viszont csak egyszerű képek (nem párok) egymás mellé pakolásával emlékezett meg róla, hogy milliók kapcsolták le a villanyt ezen a napon.

Mivel én a korábbi évek során még nem fényképeztem a Parlamentet, most ezt választottam fotótémámnak – ha már egyszer elkészült az  épület új díszkivilágtása is.

Kiegészítés: A KerekTerek készített egy igazán érdekes interaktív gömbpanorámát, amin szintén le lehet kapcsolni a világítást. Érdemes megnézni és kipróbálni!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!