Ismertebb vagyok, mint Gárdi Balázs

BalazsGardi-portfolio-website

Gárdi Balázs honlapja

Természetesen a címben szereplő állítás egyértelműen hülyeség. Olvasd el, hogy miért írok mégis ilyen nyilvánvaló túlzásokat!

Egyébként is frusztrál, hogy sok helyen megismernek vadidegen emberek. Talán hiba, de nem igazán tudok mit kezdeni a helyzettel, mikor valahol bemutatkozom – vagy még az se kell, mert már arcról felismernek – és rávágják, hogy “jó a blogod, rendszeresen olvasom”. Tudom, hogy rengetegen olvassák a blogomat, és örülök, hogy sokan fontosnak tartják, amikről írok. Jó érzés, hogy sokan szeretik a blogomat. A pozitív visszajelzéseknek is örülök, de tényleg nem tudok mit kezdeni az ilyen helyzetekkel. Nem láttam még magam ilyen helyzetben, de sejtem, hogy pislogok üveges szemekkel, vagy válaszolok valamit, ami épp eszembe jut, és emiatt öntelt baromnak, vagy éppen muja senkinek tűnök.

A sztori
Az egyik legutóbbi élményem minden korábbit túlszárnyalt. Egy beszélgetésben a profi fotósok felszerelése kapcsán szóba került a World Press Photo és sokszoros Magyar Sajtófotó díjas Gárdi Balázs és a közismert tény, hogy ő is fotózik iPhone-al. A beszélgető partner erre közölte, hogy nem ismeri Gárdi nevét. Majd mikor a beszélgetés kicsit később lezárult, minden hátsó szándék nélkül gondoltam azért mégis csak illik bemutatkoznom, ha már az elején ezt elmúlasztottam. Mikor kimondtam a nevem, akkor ő rávágta, hogy rólam viszont már hallott.
Ledermedtem. Ezzel a helyzettel még annyira se tudtam mit kezdeni, mint más hasonlóval, mikor csak úgy felismernek. Még értem is a jelenséget, hogy az én blogomat elég sokan olvassák és linkelgetik minfenféle fotós témában, így egy-egy őt érdeklő téma kapcsán könnyebben találkozik velem. De hogy bárki számára ismertebb legyen az én nevem Gárdi Balázsénál (és itt egy őrült hosszú listát felsorolhatnék még a nálam fontosabb fotósokból) – akivel mellesleg a blogon is viszonylag sűrűn foglalkozom, tehát innen is lehetne ismerni. Erre nehezen tudok mit mondani. Szomorú!

Nem neheztelek az illetőre, és remélem, hogy ő sem neheztel ezért az írásért, ha olvassa. Nem őt akarom bántani érte, csak a helyzet abszurditását akarom kiemelni. Meg azt, hogy ez így nem jó.
Ha nem ismered Gárdi Balázs nevét, akkor gyorsan kattints a nevére, és olvasd végig a róla szóló írásaimat (meg a bennük linkelt oldalakon mások írásait is), és persze nézd meg a honlapját is. Ha ismered, akkor meg azért tegyél ugyanígy, mert tudod, hogy érdemes!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!