Rejtélyes YouTube hibaüzenet

YouTube-ServerError-monkeyMessage-base64Tegnap fel akartam tölteni egy videót a YouTube-ra, de egy furcsa hibaüzenetet kaptam. Először nem értettem értetlenül, aztán nevetésben törtem ki. A fejlesztők nagyon unatkozhattak, mert a poénjuk révén még akkor is szórakoztató az oldal, ha épp nem videón megy a műsor.

“Bocsánat, valami hiba történt.

Egy csapat magasan képzett majom már el is indult megoldani a problémát.

Ha látod őket, mutasd meg nekik ezt az nformációt”

És gondoltam, az értelmetlennek látszó karakter sorozatban is van egy rejtett poén, de ennek dekódolására már nem fordítottam energiát. Az ilyen problémák megoldása iránti kényszeres vonzalom már akkor kiveszett belőlem, mikor még informatikát tanultam – többek közt ezért nem mentem annak idején programozónak. Ebben a helyzetben ez most valahol szerencse is, mert mint Frederic Cambus blogján kifejti, a hosszú karakter sorozat bár hasonlít egy base64 kódolású adatfolyamra, az általa részletezett konverzió után sem bizonyult értelmes információnak. Nyomozása eredményét így összegzi: “sajnos úgy fest, nincs rejtett üzenet….Fújjátok meg a magasan képzett majmaitokat!”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!