Az Index és Origo volt főszerkesztői mesélnek

UjPeter-WeyerBalazs-voltFoszerkeszto-ingerju-fotoFulopMateHVG

Fotó: Fülöp Máté/HVG

A HVG csupa izgalmas szakmai kérdést feszeget az Index és az Origo volt főszerkesztőjének segítségével. Hogy áll a magyar online média, mik a legfőbb problémák, és mi jelenthet ezekre megoldást?

Kósa András a HVG újságírója készített közös interjút az Indextől nemrég távozott Uj Péterrel, és az Origo éléről szintén nemrég távozott Weyer Balázzsal. A két piacvezető hírportál egykori első emberei sajtó és politika viszonya mellett nagyon fontos gazdasági és szakmai kérdésekről is beszélnek.

Többé-kevésbé erre az interjúra – bár inkább az előzményeire és körülményeire – rímelve elmélkedik Pécsi Ferenc (pollner) az új Médiablogon, hogy vajon mennyire befolyásolja a lapokat az addig meghatározónak gondolt főszerkesztők távozása, és hogy vajon minek köszönhető, hogy látszólag nem befolyásolta őket a nagy vezzetők távozása. Akárcsak a HVG interjút, a médiablog cikkét is érdemes elolvasni.

Vajon az csak a szerkesztésnek köszönhető, hogy ennyire kiegészítik egymás szavait, vagy nem is olyan meglepő, hogy mindkét lap vezetői székéből szinte pont ugyanolyannak látják a világot, hogy jó barátokként egészítik ki egymás gondolatait? Talán az sem kizárt, hogy a két egykori konkurens még a végén együtt fog valami új projektbe?

Minden esetre szerintem érdekes a végén az esélylatolgatásuk, hogy ki merre és főleg mivel folytatja majd. Kíváncsian várom a fejleményeket. Éste?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!