Lemondott Uj Péter, az Index főszerkesztője

UjPeter-telefon-photoHusztiIstvanIndex

Fotó: Huszti István/Index

Az Index elég szűkszavú tárgyilagossággal tette közzé tegnap délután, hogy mintegy 11 év után távozik a főszerkesztői székből az alapítás óta ott tevékenykedő Uj Péter.

Ezt a HVG és más lapok se nagyon tudták mással kiegészíteni, mint azzal, hogy a FN-nek interjút adó blogger Tóta W. Árpád, a volt ügyvezető Kardos Gábor, az oknyomozó újságíró Bodoky Tamás és Bede Márton szintén nemrég távozott a laptól, ami Tóta és az Amerikai Népszava szerint is kormányzati befolyás alá került, a Tényező pedig egyenesen az Index behódolását emlegeti.

Tumblr-es mikroblojgán Uj Péter úgy kommentálta a helyzetet, “Nem új lehetőség van, hanem elegem.”

A fő versenytárs Origo szerkesztőségi blogján így fogalmaznak: “Sok dologban különböztünk, sokban hasonlítottunk egymásra – az utóbbiak közé tartozott egymás munkájának kölcsönös tisztelete. Az [origo] szerkesztősége ezúton kíván sok sikert Uj Péter további pályafutásához.”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!